На Майдані є величезні запаси їжі, одягу і медикаментів, а шкарпетки і ковдри - в дефіциті

На Майдані є величезні запаси їжі, одягу і медикаментів, а шкарпетки і ковдри - в дефіциті

Небайдужі приносять євромайданівцям їжу та речі

Також на Євромайдані збирають пожертви. 

У Майдану є запаси: їжа, побутові речі, медикаменти, одяг та засоби для обігріву. Дефіциту поки що не відчувають. Допомогу мітингувальникам везуть із різних куточків України підприємці, благодійники та небайдужі люди. Окремо збирають і пожертви, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Частина євромайданівці живе у небайдужих киян вдома, за кілька днів стали як рідні. У мережі чимало киян пропонують свою допомогу: виперуть речі, пустять у ванну, нагодують та дадуть прихисток.

Частина активістів притулок знайшли в Жовтневому палаці, будинку Профспілок, Київській адміністрації та наметовому містечку. Там щоночі спить близько двох тисяч мітингувальників. А от удень кількість людей варіюється від 10 до 15 тисяч. Їх усіх треба нагодувати та зігріти. Біля центрального штабу є черга за їжею. Поруч збирають пожертви. Щодня дно скриньки встелене купюрами по 100, 200 і навіть 500 грн.

Гроші йдуть на потреби Майдану: харчі, одяг, пальне та намети. Подбали і про природні потреби. Зʼявилося девять біотуалетів. Один такий коштує понад шість тисяч гривень. Окрім скриньок, відкриті рахунки.

Мітингувальникам на Майдані везуть допомогу з різних куточків України

Мітингувальникам на Майдані везуть допомогу з різних куточків України

На кухні є консерви і банки із варення, каші, мʼясо, бутерброди і сало. Скільки грошей на це іде, ніхто і гадки немає. Скільки чого є і головне, наскільки вистачить, тут не рахували. Координатор кухні Діана Абдулаєва каже, що кожну хвилину люди привозять їжу і речі.

Коридор до стелі заставлений коробками. Це запаси грілок для рук. Вони тут популярні о другій ночі, коли дуже холодно. На Майдан люди тягнуть усе, що тільки можливо. Зубні пасти, бритви, навіть гелі для душу. Попри те, що душу тут немає. Є одяг, його сортують.

У дефіциті шкарпетки,тепле чоловіче взуття та ковдри. Кажуть, що одягнути можуть кілька тисяч людей. Мітингувальники не знають, куди потім подінуть усі ці запаси.

Нагадаємо, що раніше мешканцям Євромайдану несли сало і теплі речі, а вони скаржилися на погоду

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація