На Київщині колишній нардеп-забудовник заселив людей у недобудову та зник

На Київщині колишній нардеп-забудовник заселив людей у недобудову та зник

На Київщині людей кинули у незавершеній новобудові

Компанія-забудовник перебуває в стадії банкрутства.

Люди, які інвестували в житло під Києвом, залишились біля розбитого корита: нібито й квартири мають, але жити в них не можуть, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Мешканці стверджують, що забудовник змусив їх заселитись в незавершений будинок, в якому не працює ліфт і сміттєпровід, а на прибудинковій території замість доріжок лежить щебінь. Мовляв, або так - або ніяк. Їх лякали ліквідацією компаній.

Здача будинку і так затрималась на кілька років, тож люди боялися залишитись ні з чим.

Будинок зводили за схемою "замовник - забудовник - інвестиційна компанія". Більшість покупців укладали договір купівлі саме з інвестиційною комунальною компанією.

Представник компанії, яка приїхала на зустріч із мешканцями, побачивши знімальну групу ТСН, одразу з місця поїхала. Телефоном вона порадила людям, як їм діяти: "Перекрили б дорогу, нікуди б він не подівся, він би повернув ці гроші".

Люди, що інвестували у житло під Києвом, залишились без нічого

Люди, що інвестували у житло під Києвом, залишились без нічого

Водночас сільський голова Петрівського Антон Овсієнко каже, що він не проти взяти на баланс будинок навіть у такому стані, але за наявності документації. Щоправда, замовник киває на забудовника, а той вже взагалі у стадії банкрутства.

Компанія-забудовник, власниками якої є колишній народний депутат та його син, перебуває в стадії банкрутства. І телефон офісу, і телефон речника колишнього нардепа, мовчать.

Нагадаємо, українцям обіцяють повертати вкладені в новобудови гроші у разі афер. Громадянам нададуть можливість страхувати свої ризики.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Наступна публікація