На Київ чекає нова велика перебудова – мінятимуть Лук'янівську

На Київ чекає нова велика перебудова – мінятимуть Лук'янівську

Лук’янівську площу перебудують / Фото: metro.kiev.ua

Інвестор має перебудувати транспортну розв'язку для створення нового ТРЦ.

У Києві планують масштабну перебудову, в результаті якої Лук'янівська площа зміниться до непізнаваності. Інвестор, який хоче будувати там новий ТРЦ, мусить перебудувати навколишні дороги, щоб розвантажити проїжджу частину.

Трамвайні колії приберуть на вул. Бердичівську і Коперника, виїзд з вул. Дегтярівській на Мельникова стане одностороннім, для автобусів і тролейбусів зроблять "кишені", а під вул. Артема буде побудований двосмуговий тунель.

Щоправда, тунелю доведеться почекати.

"Його будемо будувати трохи пізніше, до завершення Подільсько-Воскресенського мосту. У першу чергу будуть реорганізовані перехрестя і перекладені трамвайні колії", - розповів заступник головного архітектора Андрій Вавриш в коментарі Вестям.

Нагадаємо, що в Києві на Поштовій площі урочисто відкрили рух тунелем. Рух відкрито з Оболоні у бік Конча-Заспи. Реконструкція Поштовій площі розпочалася в 2012 році. Повідомлялося, що Кабмін додатково направив 50 млн грн на реконструкцію транспортної розв'язки,  збільшивши загальний обсяг фінансування до 80 млн грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація