На Хрещатику хочуть облаштувати дев'ять наземних переходів

На Хрещатику хочуть облаштувати дев'ять наземних переходів

Фото: УНІАН

Таку ініціативу розглядають у КМДА.

Влада Києва планує облаштувати на Хрещатику дев'ять наземних переходів.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Сергій Майзель.

"На ділянці від Бесарабської площі до Паркової алеї планується облаштувати дев'ять наземних пішохідних переходів, сім з який будуть регульованими, а два – нерегульованими. Також на вул. Хрещатик будуть організовані виділені смуги для громадського транспорту і створені спеціальні острівки безпеки", - повідомив він.

Майзель повідомив, що в рамках інвестиційного проекту через три тижні почнеться реконструкція підземних пішохідних переходів в центрі міста.

"Реконструкція триватиме три місяці, впродовж яких переходи перетворяться на більш комфортні для всіх верств населення, включаючи маломобільні групи населення. На період реконструкції буде створено два наземних пішохідних переходи з острівками безпеки через вул. Хрещатик та вул. Б. Хмельницького, які будуть регулюватися світлофорами", - сказав він.

За його словами, біля кожного світлофора буде встановлено камери, через які впродовж трьох місяців вестиметься спостереження за трафіком, інтенсивністю та безпекою руху на вул. Хрещатик.

Майзель додав, що перед впровадженням проекту створення наземних пішохідних переходів на вул. Хрещатик буде проведено громадське обговорення. Лише в разі схвалення громадськістю проект буде реалізований.

Нагадаємо, на Хрещатику революційними GPS-маячками облаштували перший перехід для людей з вадами зоруНині система працює в тестовому режимі. Маячками обладнали один з найзаплутаніших переходів для незрячих – Майдан Незалежності.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація