На Андріївському узвозі заборонили наскрізний рух транспорту

На Андріївському узвозі заборонили наскрізний рух транспорту

Рух Андріївським узвозом закрили для транзитного транспорту / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua

Виняток влада столиці зробила для автомобілів мешканців вулиці.

Київська міськдержадміністрація заборонила транзитний проїзд транспорту Андріївським узвозом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Як повідомляється, влада дозволила в'їзд на Андріївський узвіз тільки автомобілям жителів вулиці, транспорту розташованих там організацій і установ, оперативних і спеціальних автомобілів.

"Наскрізний проїзд заборонений з метою збереження та захисту історичної архітектури від впливу вібрації і загазованості, яка виникає в результаті інтенсивного руху транспортних засобів, і в зв'язку з постійно діючою виставкою-ярмарком образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, авторської художньої, культурно-мистецької та сувенірної продукції, на узвозі", - йдеться в повідомленні КМДА.

Для обмеження руху влада має намір встановити на вулиці болларди (автоматичний дорожній блокіратор).

КМДА доручила КП "Інженерний центр" (як замовнику реставрації комунікацій на Андріївському узвозі) за участю вуличного комітету "Андріївський узвіз" забезпечити проектування та встановлення боллардів, залучення коштів інвестора для фінансування цих робіт, розробку і погодження в ДАІ схеми дорожнього руху по вулиці.

КМДА буде просити Головне управління МВС України в Києві здійснювати контроль за дотриманням водіями Правил дорожнього руху та забезпечувати охорону громадського порядку на Андріївському узвозі.

Як повідомлялося раніше, Андріївський узвіз збираються прикрасити системою навігації в стилі епохи вулиці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація