Молодики, які із автоматами та луком захопили базу під Києвом, маскувалися під "Правий сектор"

Молодики, які із автоматами та луком захопили базу під Києвом, маскувалися під "Правий сектор"

У молодиків виявили 3 автомати, 2 пістолети, лук, порох та силу-силенну набоїв

У захопників був навіть лук.

Під Києвом правоохоронці затримали групу людей, які мали при собі велику кількість вогнепальної зброї, що не зареєстрована у жодному відомстві. Ще два тижні тому невідомі захопили базу відпочинку: вони там жили, відпочивали і, як вони самі стверджують, тренувались. Чоловіки не змогли пояснити, звідки у них зброя та хто дозволив проводити такі тренування. За цей час невідомі геть розтрощили базу відпочинку, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Співробітники бази відпочинку під Києвом ледве оговталися від страху. Озброєні молодики просто увірвалися на базу. Чоловіки міцної статури заявили, що вони - нові власники. Усюди ніби навмисно залишали упізнавану символіку: тут і посвідчення Самооборони, і жовто-блакитна стрічка.

Очевидці стверджують, що захопники в усілякий спосіб намагалися продемонструвати свою причетність до "Правого сектору": пригнали автівку із відповідною символікою, усюди розвісили прапори. Та на два тижня як повноцінні власники оселилися на базі відпочинку. Увесь цей час компанія почувалася як удома: прострелені вікна, повний безлад у кімнатах, особисті речі. Чоловіки зайняли всі вільні приміщення. Алкоголь, кажуть свідки, лився рікою. Постріли лунали постійно. Міліція, запевняють співробітники, це знала, але довго не діяла.

Олексій називає себе родичем спадкоємниці покійного власника закладу. Каже, що поки переоформлювали документи, базу відпочинку захопили невідомі.

Затримані пояснюють, що приїхали потренуватися, аби поїхати на Схід, країну захищати. У них виявили 3 автомати, 2 пістолети, лук, порох та силу-силенну набоїв. Зловмисників міліція затримала лише за два тижні після нападу. Затримали 13 людей, з них - дві дівчини. Базу "накрили" тільки  тоді, коли увагу привернула гучна стрілянина.

Цікаво, що на камуфляжах затриманих майорить і георгіївська стрічка.
 
Офіційні представники "Правого сектору" такій кількості своєї символіки лише дивуються. Організація, мовляв, ніяк до цього не причетна. Хто нею прикривається, зʼясують.

Нинішні власники закладу впевнені, що такими комбінаціями символіки рейдери прикрились, щоб заплутати сліди. Це не відкидають і правоохоронці.  Мовляв, нині вивчають документи всіх сторін. Утім, від покарання за незаконний обіг зброї їм уже не відхреститися. А це – від 3 до 7 років позбавлення волі.


Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська.

Під Києвом затримали людей з великою кількістю незареєстрованої зброї

Під Києвом затримали людей з великою кількістю незареєстрованої зброї

Повʼязані теми:

Наступна публікація