"Мистецький Арсенал" покаже українцям шедеври світової скульптури Пресреліз

"Мистецький Арсенал" покаже українцям шедеври світової скульптури

Шедеври відомих скульпторів зможе побачити кожен / Фото: Facebook/Mysteskyi Arsenal

Виставка триватиме протягом місяця.

У "Мистецькому Арсеналі" покажуть унікальне зібрання скульптури у проекті "Шедеври світової пластики".

Виставка унікальних скульптур триватиме з 6 листопада до 6 грудня, а урочисте відкриття відбудеться 5 листопада.

Киянам продемонструють скульптури із приватного зібрання відомого колекціонера та мецената Ігоря Воронова, повідомляє прес-служба музею.

В експозиції буде представлено близько 150 творів видатних митців, чия творчість стала знаковою для історії візуальної культури: Едгара Дега, Олександра Архипенка, Жана Арпа, Костянтина Бранкузі, Рембрандта Бугатті, Поля Гогена, Сальвадора Далі, Альберто та Дієго Джакометті, Жака Ліпшиця, Арістіда Майоля, Генрі Мура, Ханни Орлової, Пабло Пікассо, Огюста Родена, Осипа Цадкіна, Деметра Чипаруса.

Експозиція проекту представить розмаїте тло розвитку пластики XX століття: від постімпресіонізму та ар-деко до кубізму, від неокласицизму до сюрреалізму.

Окрім культурної складової, виставка  "Шедеври світової пластики" також має на меті привернути увагу до нагальних потреб "Мистецького Арсеналу" – провідного музейного комплексу, який є об'єктом незавершеного будівництва, однак уже більше 5 років втілює у життя найамбітніші культурно-мистецькі проекти національного та міжнародного значення.

За словами  генерального директора  НКММК "Мистецький Арсенал" Наталії Заболотної, в Україні існує серйозна проблема фінансування культурних брендів та мистецьких проектів.

 "Ми вирішили, що виставка "Шедеври світової пластики" матиме ще й благодійний характер. Наша команда хоче привернути увагу до потреби спільної участі у створенні та розбудові найбільшого в Україні музею європейського рівня. Ми переконані, що велике мистецтво допоможе нам на шляху до великої української мрії – збагатити національний культурний простір музеєм, гідним справжніх шедеврів", – пояснила генеральний директор "Арсеналу".

Повʼязані теми:

Наступна публікація