Мінрегіон хоче покарати авторів проекту Поштової площі у Києві

Мінрегіон хоче покарати авторів проекту Поштової площі у Києві

Фото: abcnews

У відомстві незадоволені тим, що площа виявилася дуже незручною для відвідування маломобільними групами населення.

У Міністерстві регіонального розвитку збираються провести роз'яснювальну бесіду з відповідальними особами, причетними до проектування і будівництва Поштової площі в Києві.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає ABC News Ukraine.

За його словами, у відомстві незадоволені тим, що площа виявилася дуже незручною для відвідування маломобільними групами населення.


"На площі немає жодного пандуса, тільки сходи. Навіщо робити таку площу? Архітектор, на наш погляд, не мав права так проектувати, бо є чіткі норми ДБНа (ДБН Ст. 2.2-17:2006 Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення – ред.)", – заявив заступник міністра.

Парцхаладзе зазначив, що запросити на спеціальне засідання у міністерство планують архітектора, замовника, будівельника, і того, хто робив експертизу. Відповідне засідання відбудеться через місяць, у ньому також візьмуть участь представники маломобільних груп населення.

"Хочемо зрозуміти, чому так вийшло і запитати: "де тут ДБН", – пояснив чиновник.

У відомстві не уточнили імена тих, кого "викличуть на килим". Встановити їх буде непросто вже з тієї причини, що в процесі реконструкції Поштової площі учасники проекту змінювалися кілька разів. Крім того, коли у липні 2012 року на столичній містобудівній раді розглядалися два проекти реконструкції Поштової площі (один – архітекторів Віктора Петрука і Віктора Судоргіна, другий – інституту "Київдормістпроект", замовником виступало структурний підрозділ "Київавтодору" КП "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд р. Києва"), з'ясувалося, що до того моменту будівельні роботи на площі велися вже кілька днів без будь-якого проекту.

Нагадаємо, у київських тролейбусах запрацював безкоштовний інтернет. Відтепер підключитися до Wi-Fi можна у тролейбусах №5, 6, 18, 25, 28, 33, 35, 41. Про це повідомляє прес-служба КП "Київпастранс".

За інформацією прес-служби, пасажири можуть отримати безкоштовний доступ до мережі в транспорті, на якому є наклейки "Free Wi-Fi". Наголошується, що для проекту спеціально були відібрані одні з найдовших тролейбусних маршрутів КП "Київпастранс", які курсують у центральній частині міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація