Мін'юст спочатку не проводив громадські слухання щодо перенесення Лук'янівського СІЗО до Коцюбинського Актуально

Мін'юст спочатку не проводив громадські слухання щодо перенесення Лук'янівського СІЗО до Коцюбинського

Мешканці Коцюбинського проти СІЗО, тому що є небезпека для дітей. Поряд знаходиться школа, і дитячий садок.

Мешканці Коцюбинського на громадських слуханнях виступили проти перенесення Лук'янівського СІЗО в селище. Про це повідомляє "Громадське Радіо".

За словами юриста і правозахисника Орисі Бойко, на слуханнях представник Міністерства юстиції заявив про те, що у них вже є не тільки містобудівні умови, але і проект на будівництво СІЗО.

"Саме за цей проект Міністерство юстиції орієнтовно в 2012 році заплатило півтора мільйона гривень. Ми запитали, чи проводилися обговорення з мешканцями та громадські слухання з приводу цих документів. Представник Міністерства юстиції чітко зазначив, що громадських слухань, які обов'язкові за законом, не проводилося з цього питання ", - прокоментувала юрист.

"Міністерство юстиції вважає, що СІЗО в Коцюбинському буде розміщено за межами населеного пункту. Однак насправді воно пропонує розмістити СІЗО в центрі Коцюбинського біля селищної ради, серед будинків. Можна сказати, що СІЗО буде розміщене у дворі недавно побудованих багатоповерхових будівель. Деякі жителі встигли прописатися, а інші тільки оформити право власності. Незважаючи на це, наша голова селища Ольга Матюшина прийняла одноосібне рішення про те, що взяти участь у громадських слуханнях можуть тільки ті, хто прописані в Коцюбинському. Також людям було незручно те, що все відбувалося в робочий день в 4 години вечора ", - зазначила Бойко.

Мешканці Коцюбинського проти СІЗО, тому що є небезпека для дітей. Поряд знаходиться школа, і дитячий садок.

"Втікачі просто можуть взяти дітей в заручники. Поруч є ліс та залізничні колії", - розповіла Олена Толочина, представник мешканців Коцюбинського.

Участь у громадських слуханнях взяли представники Міністерства юстиції, Ірпінської міської ради, Коцюбинської селищної ради та численні мешканці. Також раніше було зібрано більше 3 тисяч підписів мешканців проти перенесення СІЗО в Коцюбинське.

Весь випуск на "Громадському радіо" можна подивитися ТУТ.

Наступна публікація