Міліція кілька днів безрезультатно шукає паліїв 6-х автобусів під Києвом

Міліція кілька днів безрезультатно шукає паліїв 6-х автобусів під Києвом

Після пожежі автобуси перетворилися на купу залізяччя

Постраждалий автоперевізник закидає правоохоронцям бездіяльність.

У селищі Макарів на Київщині невідомі спалили 6 пасажирських автобусів. Усі машини стояли на території автотранспортного підприємства під наглядом охорони, проте вигоріли практично вщент, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Директор Макарівського автопідприємства Олександр Москаленко оцінює збиток у 1 млн гривень.

Власник каже, що машинам було вже понад 7 років, і ніхто не брався їх страхувати. Отже, нічний підпал ляже на бюджет АТП.

"Підпалили середню машину. Тобто її вибирали. Це машина, яка належить нашому підприємству. А від неї вже почали горіти усі. Бачив, як горять машини. Але щоб так! От одну машину самі водії встигли відскочити – там тільки один бік обгорів. Вони її відігнали", - розповів директор підприємства.

На Київщині невідомі спалили шість пасажирських автобусів

На Київщині невідомі спалили шість пасажирських автобусів

Ще важче пережив пожежу водій Олександр. Він перед тим викупив свій 18-місний автобус.

І хоч за угодою АТП має відшкодувати його вартість, у бардачку згоріли техпаспорт і водійське посвідчення. На інше авто водій сісти тепер не може.

"В мене більше машини немає. Це була моя машина, якою я кормив себе, сім'ю. Тепер моя сім'я голодна сидить", - скаржиться чоловік.

Водіям погрожували і до підпалу. Два тижні тому на автобусах порізали шини. При цьому попередили, що колеса – не кінець. А буде ще гірше.

Директор підприємства переконаний, що його виживають із ринку нелегали. АТП здійснює понад половину рейсів Макарів-Київ і обслуговує найближчі села.

"Конкуренція. Я так вважаю, що люди досвідчені цим займаються. Це ж не просто йшов хлопчик по вулиці і там", - міркує керівник АТП.

Попри порізані шини, попри сторожа, який спав, і державну охорону, підпал таки вдався. Навіть більше – його зафіксували камери спостереження.

На запису відно, як 2 чоловіків кидають щось вибухове і самі мало не підсмажуються. Автобуси хвилин 15 ніхто не вибігає гасити чи відганяти.

На сьогодні міліція ще не впізнала зловмисників і просить допомоги населення.

Дирекція АТП закидає правоохоронцям, що ті проігнорували попередні погрози перевізнику. У міліції претензії відкидають.

"Ми перевіряємо всі версії даного злочину, в тому числі і версію про господарські спори. І інші конфлікти, які виникають між перевізниками – також все розслідується, все відпрацьовується", - запевнив представник правоохоронних органів Дмитро Голумбовський.

Тим часом великих проблем у макарівців із тим, щоб дістатися до Києва, не виникло. Згорілі машини в АТП замінили резервними.

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація