Міліція чомусь проігнорувала "смолоскипну ходу" та масову бійку на Майдані

Міліція чомусь проігнорувала "смолоскипну ходу" та масову бійку на Майдані

Правоохоронці не коментують події на Майдані / Фото: ЛігаБізнесІнформ

Учасників ходи вдалося розпізнати по жовтих повʼязках на руках. 

Масова сутичка на Майдані Незалежності обростає дедалі більшою кількістю здогадок і запитань. Позавчора, пізно ввечері, невідомі в масках, зі зброєю та факелами у руках намагалися пройти організованим маршем у бік Майдану. Самооборона їх не пустила, у хід пішли сила, димові шашки та світлошумові гранати, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Майдан зранку традиційно приймає туристів, самооборона пильнує за безпекою, у наметах відпочиває нічна варта, тому такої непердбачуваної і неспокійної зміни в них не було вже давно.

Самооборона не пустила на територію Майдану учасників дивної акції. В масках та з факелами у руках вони організовано пройшлися Хрещатиком і прямували у бік наметового містечка. Коли ж їх не пустили, то люди в чорному змінили факели на шумові та димові гранати. Далі відбулася бійка і пролунали постріли з обох боків холостими патронами.

Факелоносці виявилися активістами радикальної організації Соціал-Національна Асамблея. Розпізнати їх вдалося спочатку за жовтими повʼязками на руках. Згодом звернення розповсюдила і сама організація. У ній вона пояснила, що мав відбутися смолоскипний марш на честь полеглих Героїв "Небесної сотні".

Один з керівників самооборони Майдану Тарас Бородач стверджує, щоце була спроба провокації, тому факелоносців і не пустили. Мовляв, із огляду на події на Сході, байки про неонацистів і бандерівців, це було б чудовою картинкою для російських ЗМІ.

Один із активних учасників учорашньої акції своє обличчя не ховав і звинувачення відкидає навідріз. Відомий в столиці активіст Дмитро Різниченко переконаний, що зараз Майдан контролюється псевдо-самообороною, яку в свою чергу контролює нинішня тимчасова влада.

Масова сутичка на Майдані Незалежності обростає загадками

Масова сутичка на Майдані Незалежності обростає загадками

Однак найдивніше учора себе повели правоохоронці. На Хрещатику їх не було ні під час сутички, ні після. Від коментарів у структурах відмовляються.

Із осудом учорашньої акції і прогнозом нових на травневі свята виступила заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар. Смолоскипну ходу вона назвала замовленням від російських спецслужб.

Зауважимо, що позавчора хода відбувалася вже після сутичок. Із відкритими обличчями та вигуками Інститутською пройшла молодь під керівництво Різниченка.

 

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що самооборона побилася з невідомими активістами з дивною символікою

Кореспонденти ТСН Іван Гребенюк та Григорій Жигалов.

Повʼязані теми:

Наступна публікація