"Міліціонери" постачали нічним клубам Києва прострочені енергетики, які тягали зі складу на Подолі

"Міліціонери" постачали нічним клубам Києва прострочені енергетики, які тягали зі складу на Подолі

У нічні клуби та магазини Києва звозили прострочені енергетики і пиво / Фото: ТСН.ua

Один із чоловіків мав посвідчення правоохоронця, а до складу чи не щоночі за пляшками приїжджала "ГАЗель".

На одному із занедбаних складів у Києві лежать десятки тисяч пляшок простроченого алкоголю - енергетиків, пива та "слабоалкоголки", йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Щодня небезпечним питвом зігрівається молодь, серед якої є і школярі. А вночі вантажівки розвозять звідси пляшки по магазинах та нічних клубах.

Про склад на Подолі ТСН розповів таксист, якого однієї ночі клієнти найняли, щоб вивезти пляшки. В його авто завантажили вісім упаковок. І тієї ночі тут була не лише його машина. Один легковик тут уже стояв. Згодом під'їхала ще й "ГАЗель".

Як розповів очевидець, чоловіки, які вантажили пляшки, "були в якихось шапках – на обличчя накинуті, щоб обличчя не видно було. Оце так. Ні номерів, ані обличчя - нічого".

Тієї ночі водій таксі бачив біля складів ППСників, які приїхали на місце, але не вчиняли жодних дій. "Він промовчав, а потім сказав: "Добре". І все".

У Києві ТСН виявила цілий склад простроченої алкогольної продукції

У Києві ТСН виявила цілий склад простроченої алкогольної продукції

Журналісти кілька діб провели у засідці біля складу на покинутому підприємстві, де колись займались рослинництвом. Нині воно навіть не охороняється. Вдень звідсіля вивозять усе, що можна. Вночі ж тут орудує молодь з прилеглих будинків.

Один із місцевих хлопців розповів, що приходить сюди за безкоштовним алкоголем вже другий тиждень. Він не зміг сказати, як довго тут лежать нічийні пляшки, але зазначив, що сюди вже приїжджала міліція.

У той час, коли журналісти під прикриттям знаходились всередині, до складу приїхало ще три автомобілі, один із них - таксі. Чоловіки зайшли на склад, показали їм міліцейське посвідчення та у грубій формі наказали залишити приміщення. Той, хто назвався міліціонером, був напідпитку.

Вийшовши за межі складу, журналісти викликали міліцію. За дивним збігом обставин, одразу після дзвінка правоохоронцям легковики поспіхом покинули територію. Наряд, що приїхав на виклик, лише взяв заяву.

Як вдалося з'ясувати, підприємство, яке виготовило напої, розташоване в Ужгороді і вже рік, як на стадії банкрутства. Як його продукція опинилась на столичному складі - загадка. Скільки цього питва вже розійшлося - теж невідомо.

В міліції обіцяють з'ясувати обставини, а також і те, чи були тієї ночі на складі інші правоохоронці.

Після нашої заяви майже всі пляшки зі складу вивезли. А місцеві жителі допивають те, що вдалося потягти зі складу раніше.

Нагадаємо, що в Україні хочуть збільшити мінімальний вік для продажу алкоголю і сигарет. Депутати вже зареєстрували законопроект у парламенті.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація