Мешканці столичних Позняків скаржаться на раптове нашестя бобрів

Мешканці столичних Позняків скаржаться на раптове нашестя бобрів

Жителі Позняків скаржаться на нашестя бобрів

Проте екологи запевняють, що це добрий знак.

У столичних Позняках цієї зими бобри повалили вже до сотні дерев. Кияни скаржаться на незручності та заявили ТСН, що навіть побоюються таких сусідів. Проте, експерти заспокоюють, що бобри селяться там, де чиста вода, їхню ж появу на міських озерах порівнюють із дивом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30

Десятки дерев повалені на двох міських озерах. Кияни скаржаться, що впали вони цієї зими і такі результати нічної роботи бобрів. Нашестя гризунів почалося раптово. Та чому бобри сюди прийшли, для всіх таємниця. 

В руки киян бобри потрапляли на Позняках вже двічі і щоразу екологи запевняли, що гризуни заблукали. Останній раз тварину піймали рятувальники торік біля однієї висотки. Але рибалки запевняють, що такого масового повалення дерев на цих міських озерах ще не було ніколи, та припускають: гризуни прийшли в місто, бо голодні. 

Спальний район столиці переживає нашестя бобрів

Спальний район столиці переживає нашестя бобрів

Екологи ж таке пришестя бобрів називають чудом та просять киян дати їм шанс на життя поруч, адже ці тварини занесені в Червону книгу та живуть лише у чистій воді, що є доброю ознакою для міських озер. Переважно харчуються гілками осики та верби, які цінності не мають. Оселитися ж у місті вони не наважаться, бо бояться шуму, а мігрують не від доброго життя. 

Раніше повідомлялося, що жителів елітної Конча-Заспи атакують бобри.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація