Майданівці зайняли всі урядові будівлі та заявили про контроль над Києвом

Майданівці зайняли всі урядові будівлі та заявили про контроль над Києвом

Самооборона виконує функції міліції / Фото: self.com

Загони самооборони закликають чесних міліціонерів долучатися до охорони порядку.

У ніч проти 22 лютого самооборона Євромайдану зайняла будівлі Адміністрації президента, Кабінету міністрів і Верховної Ради. Як повідомив комендант Майдану Андрій Парубій, контроль на урядовим кварталом встановили сотні самооборони та бійці "Правого сектора".

Разом із ними охорону порядку в центрі столиці забезпечують кілька десятків бійців внутрішніх військ МВС. Активісти запрошують інших міліціонерів приєднуватися до патрулювання вулиць і охорони адміністративних та інших будівель.

Знаком того, що правоохоронець переходить на бік опозиції має бути жовто-синя стрічка на одязі.

"Ми маємо достатньо синьо-жовтих стрічок і ми знаємо, що там є багато порядних людей. Звертайтеся, ми дамо вам стрічки і будемо спільно працювати для забезпечення порядку в Києві", - заявив Парубій.

За його словами, з сьогоднішнього дня активісти беруть під свою охорону весь Київ і забезпечуватимуть порядок по всьому місту.

Водночас опозиційний народний депутат Володимир Ар'єв повідомив про те, що "командувач внутрішніх військ Шуляк кинув солдат строкової служби напризволяще".

"Багато з цих дітей 18-19 років розбіглися по Києву і ховаються, боячись самосуду. Декого ми сьогодні завезли до в/ч ВВ м.Києва, яка публічно проголосила про перехід на бік народу. Я звертаюся до всіх, хто в погонах: вас кинули! Не майте сумнівів, усі переходьте на бік народу. Дотиснемо банду разом!", - закликав депутат.

Разом із тим в інтернет-спільнотах Євромайдану повідомляється про віднову патрулювання міста. Очевидці кажуть, що так звані "титушки" поховалися та вже не пересуваються організованими групами, проте час від часу відбуваються збройні напади на облаштовані майданівцями КПП.

"Їздять машини і стріляють по хлопцях. Тільки що на "одеському КПП" чорний "Фольксваген Транспортер" розстріляв з "Калаша" нашу самооборону. Одного поранив у бедро, іншого – у щелепу. "Швидка" забрала їх. Машина прорвалася в місто. В іншому районі їздить і стріляє біла "дев'ятка", - йдеться в одному з повідомлень спільноти Євромайдану в соцмережі Facebook.

Раніше повідомлялося, що самооборона Майдану взяла під охорону ВР, Кабмін, АП і главк міліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація