Майбутні українські поліцейські обіцяють затримати та оштрафувати Яценюка

Майбутні українські поліцейські обіцяють затримати та оштрафувати Яценюка

Академію столичної поліції відвідали прем'єр і міністр внутрішніх справ

Реформа патрульної служби запрацює вже влітку, якщо парламент ухвалить закон про поліцію.

Перші українські поліцейські вийдуть працювати на вулиці Києва влітку. Якщо доти Верховна Рада встигне ухвалити закон про національну поліцію, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Наразі ж майбутні правоохоронці завершують курс навчання. Викладачами та інструкторами працюють українські міліціонери та американські поліцейські.

На практичних заняттях відпрацьовують навички поведінки в різноманітних ситуаціях у місті. На теорії в аудиторіях вчать закони та правила поведінки.

При відвідинах навчального центру прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і керівником МВС Арсеном Аваковим відбувся цікавий діалог. Урядовці запитали майбутніх патрульних, як ті реагуватимуть на порушення правил дорожнього руху главою Кабміну.

Поліцейські відповіли, що ніяких пільг жодна посада не даватиме, а при спілкуванні діятиме презумпція правоти поліцейського. Прем'єрові пообіцяли затримання для з'ясування особи та штраф.

Нові патрульні поліцейські з'являться на вулицях Києва влітку

Нові патрульні поліцейські з'являться на вулицях Києва влітку

Верховна Рада планує розглядати закон про національну поліцію наступного тижня. Вже зараз профільний міністр обіцяє, що нові українські поліцейські не підкорятимуться старим міліціонерам, а матимуть окрему вертикаль управління. Яка певний час існуватиме паралельно з діючою.

Поліції також обіцяють престиж і соцпакет. Уже зараз курсантам сплачують 2 тис. грн стипендії. Зарплату ж обіцяють на рівні 8-10 тисяч.

Випускний перші українські поліцейські відгуляють наприкінці травня. А далі на них чекає реальна робота на вулицях Києва.

Раніше Згуладзе розповіла, коли на вулиці Києва вийдуть нові поліцейські патрулі.

Кореспондент ТСН Ольга Кошеленко

Повʼязані теми:

Наступна публікація