Магера неофіційно розповів про долю виборів у Києві

Магера неофіційно розповів про долю виборів у Києві

Магера неофіційно розповів про долю виборів у Києві

У Києві вимагають не переносити виборів до районних рад

ЦВК продовжує готуватися до кампанії та оскаржує заборону суду.

Демократичні сили столиці зібралися на пікет під стінами ЦВК. На акцію вийшли представники "Самопомочі", "Свободи", "Укропу", "Демальянсу" та "Сили людей", ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Активісти виступали проти заборони на вибори до столичних районних рад, яку наклав окружний адміністративний суд. Приводом для цього було названо нібито порушення прав однієї із громадських організацій.

Мітингувальники певні, що насправді це спроба відтермінувати вибори у столиці. Що в умовах децентралізації неприпустимо.

"Всі перешкоди є суто технічними", - заявив голова фракції "Самопоміч" у Київраді Сергій Гусовський.

Окрім того, політсили подали списки своїх кандидатів до територіальних виборчих комісій. У ЦВК документи зареєстрували.

На неофіційній зустрічі із мітингувальниками заступник голови комісії Андрій Магера запевнив, що про скасування чи перенесення виборів не йдеться. А на рішення суду ЦВК уже поскаржилася, бо також вважає його незаконним.

"Ми сподіваємося, що будь-які незрозумілі рішення суду не зупинять демократію і волевиявлення. І ми отримаємо самоврядування в нашому місті", - підсумував член політради партії "Укроп" Дмитро Сіманський.

Як повідомлялося, 27 січня суддя Огурцов скасував вибори до районних рад Києва, які були заплановані на 27 березня. Рішення про їх проведення раніше затвердила ЦВК.

29 січня стало відомо, що ГПУ та НАБУ візьмуться за суддю, який ухвалив це рішення. А перенесення виборів у Києві вже оскаржують вісім політичних сил.

Пікет під стінами ЦВК провели сьогодні представники демократичних сил столиці

Пікет під стінами ЦВК провели сьогодні представники демократичних сил столиці

Повʼязані теми:

Наступна публікація