Львів переїхав до Києва у вигляді Площі Ринок з пляцками, шоколадом і кавою

Львів переїхав до Києва у вигляді Площі Ринок з пляцками, шоколадом і кавою

До Києва на деякий час завітав Львів / Фото: ТСН.ua

Частинка міста Лева розмістилася під дахом Мистецького Арсеналу.

Львівська вулиця Площа Ринок на чотири дні розмістилася в київському Мистецькому Арсеналі і запрошує киян на каву, йдеться у сюжеті ТСН. 19-30

Малювати, співати, слухати музику, їсти шоколад і пляцки - насичена програма Днів Львова у столиці дозволяє переміститися не лише в просторі, а й у часі, а саме - у середньовіччя.

Навпроти Києво-Печерської Лаври Львів і видно і чутно. Він приїхав до Києва на 4 дні. І ледь помістився в одне подвір'я.

Столичні прибиральниці чепурять плити замість бруківки. І пилосмоком випивають воду з калюж. Яким має бути Львів не уявляють.

Оскільки місто середньовічне, як і за часів Магдебурського права, господарство ділять між собою два бургомістри.

Львів переїхав до Києва

Львів переїхав до Києва

Денний бургомістр надвечір перетворився на скульптора Пінзеля і актори влаштували бал. Для тих киян, які ніяк не доїдуть до Львова.

Зранку вхід до київського Львова безкоштовний. Ввечері  за гроші.

Головний режисер дійства сам родом зі Львівщини. На 4 дні сюди приїхали працювати і справжні львівські гіди і чинний мер.

Годинник ратуші постійно показує півшостої. Чи ранку чи вечора - не відомо. По-львівськи тут ніхто нікуди не квапиться, бо смаколиків навезли на місяць вперед.

Нагадаємо, а тим часом фестиваль ГогольFest-2013 в Києві відкрився перформансами оголених жінок та чоловіків в поліетилені. Киян вразили на фестивалі велика кількість наречених, гігантська голова та жінка у ванні.

Журналіст ТСН, Тетяна Коваленко

Повʼязані теми:

Наступна публікація