Ліквідація корупції збільшить кількість грошей в бюджеті Києва - Кличко

Ліквідація корупції збільшить кількість грошей в бюджеті Києва - Кличко

Кличко має намір ліквідувати корупцію в Києві / Фото: dnews.donetsk.ua

Столичний бюджет повинен формуватися в Києві та орієнтуватися на реальні потреби киян, каже лідер Удару.

Одним з головних завдань органів місцевої влади Києва, які кияни оберуть на виборах 25 травня, стане втілення нових принципів формування місцевого бюджету, вважає лідер партії УДАР, кандидат на посаду мера Києва Віталій Кличко.

"Для того, щоб забезпечити високі соціальні стандарти життя киян, потрібно перш за все змінити підходи до формування місцевих бюджетів. Бюджети мають формуватися на місцях. Зокрема, столичний бюджет має формуватися в Києві і орієнтуватися на реальні потреби киян. Також важливо, щоб бюджет був "прозорий", щоб представники громад мали механізми контролю за виконанням бюджету. Впевнений, що після перемоги на президентських виборах Петро Порошенко виконає свою обіцянку і невідкладно проведе реформу місцевого самоврядування в бік розширення повноважень місцевих громад, в тому числі економічних", - наголосив лідер партії УДАР Віталій Кличко.

На думку Кличка, перш за все важливо ліквідувати корупційні схеми, через які бюджетні кошти йдуть "наліво", тобто осідають у кишенях чиновників. Так, він обіцяє серйозні зміни у роботі посадовців міської влади. Їх змусять бути відкритими для контролю з боку громадськості та працювати звітуючи перед громадою за кожну використану з бюджету копійку, оприлюднюючи інформацію про кожну свою дію.

Зокрема, після перемоги на виборах мера та обрання нового складу Київради команда Кличка має намір провести повну інвентаризацію майна Київської громади. Процедури розгляду земельних та майнових питань, проведення тендерів зроблять прозорими. Рух бюджетних коштів "відкриють" для киян в режимі реального часу. Кожен зможе в будь-який момент перевірити, скільки грошей надійшло до бюджету, скільки та куди саме витрачено.

Інформацію про корупційні та тіньові схеми, що будуть викриті, планується оприлюднити на сайті міської влади для запобігання використання цих схем в майбутньому. Посадовці, які виявляться причетними до грабіжницьких схем, будуть позбавлені права працювати в органах влади. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація