Лікар розповів, яку "операцію" робили Мельнику

Лікар розповів, яку "операцію" робили Мельнику

Мельник заявив, що абітурієнт добровільно переказав кошти / Фото: УНІАН

Незважаючи на тяжкий стан, скандальний ректор зміг виступити перед судом.

Підозрюваний у хабарництві ректор Ірпінської податкової академії Петро Мельник у четвер, 1 серпня, приїхав до суду добровільно, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Бригада "швидкої" привезла Мельника до суду завчасно, тож йому довелося дві години провести в машині.

Вже зранку захисники Мельника обурювались – як можна везти його до суду, адже клієнту зробили операцію на серці. Утім рідний брат підозрюваного, Олександр Мельник, заявив зворотнє: медичного втручання не було.

"Тяжко почуває, операції не було, стан дуже тяжкий", - розповів Олександр Мельник.

Правду вирішили дізнатися в самого фігуранта. На запитання про перенесену операцію, Мельник одразу почав пред'являти речові докази, розстібнувши ширіньку.

Пізніше світло на медичні тонкощі пролив головний кардіолог Києва, який мав провести незалежний медичний огляд Мельника, від якого той відмовився.

"Внутрішньосудинне дослідження: вставляється катетер в судину. Але ця процедура не є хірургічною. Це засіб діагностування стану коронарних судин, тобто судин серця", - пояснив головний кардіолог Департаменту охорони здоров'я КМДА Леонід Кушнір, заперечуючи факт проведення операції.

 

Мельнику дали два місяці домашнього арешту

Мельнику дали два місяці домашнього арешту

Нагадаємо, обвинувачення просило для Мельника арешт на час слідства, оскільки він уже раз ухилився від появи в суді. Утім, суддя постановила застосувати для ректора домашній арешт. Та як видно з усього, він буде не домашнім, а лікарняним. Одразу після оголошення, Мельника доправили в Ірпінську центральну лікарню. Після суду Мельникові знову відняло мову.

А от адвокати, мабуть, не дуже вірять у невинність свого клієнта, бо в них теж забрало мову від лояльності суду. "Захист не сподівався на такий результат, тобто думали, що буде обрано запобіжний захід утримання під вартою", - заявив адвокат Олексій Назаренко. Чому вони так думали, захисник не пояснив.

За два місяці після закінчення слідства Печерський районний суд має визначити, чи винуватий Мельник.

Як відомо, Петра Мельника було затримано 27 липня під час отримання хабара у розмірі 120 тис. грн. Після затримання йому раптово стало погано. Його відвезли до лікарні.

Кілька днів судове засідання з обрання Мельнику запобіжного заходу переносили, але 1 серпня він таки з'явився у суді.

Якщо провину ректора доведуть, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Кореспондент ТСН Ольга Василевська

Повʼязані теми:

Наступна публікація