Легендарний піаніст-майданівець у балаклаві зіграв концерт на Банковій

Легендарний піаніст-майданівець у балаклаві зіграв концерт на Банковій

Легендарний піаніст-майданівець у балаклаві зіграв концерт на Банковій

Фото: ТСН.ua

Відомий за часів Євромайдану піаніст нині їздить із концертами у зоні АТО.

Піано-екстреміст Богдан, який першим розпочав грати музику просто на Майдані, нині їздить із гастролями на передову, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Для нього Майдан розпочався 1 грудня на Банковій, потім у ніч з 10 на 11 – перша серйозна спроба розгону Майдану. Саме в ці дні народився піано-екстреміст: так сам себе й досі називає Богдан. У дитинстві він провчився у музичній школі три з половиною класи, але писати музику почав на Майдані.

Тепер концерти завжди проходять із аншлагами, хоча ніхто досі не бачив його обличчя. Напередодні він знову заграв у столиці на Банковій, свій концерт відкрив твором, присвяченим Небесній сотні.

"Він недописаний, бо він надто складний, і на закінчення його знадобиться кілька років. Уся музика, яка звучить – це не тільки музика революції, але й музика війни, бо так сталося, що революція майже одразу  перейшла у війну на сході, війну з Росією", - розповів піаніст.

Також у нього є твір, присвячений Іловайській трагедії, де загинув його найкращий друг.

Нині Богдан – волонтер, "возить на схід музику". Гроші на бензин збирає з продажу власних картин, які почав малювати рік тому.

"Я в Мар'їнку ніяк не доїду і на промку ніяк не потраплю, бо там дуже багато є друзів, які заважають мені туди потрапити, щоб мене там не вбили. Але я на промку поїду! А на Новий рік буду в Мар'їнці грати!" - запевнив він.

За його словами, у Києві наразі почувається не у своїй тарілці, адже знає, що на фронті він потрібніший, але Майдану вдячний.

"Майдан вже давно забутий… насправді. Це не було марне, єдине, що можу сказати. Це не було марне!" - заявив відомий піаніст.

Найвідоміший піаніст Майдану возить музику на фронт

Найвідоміший піаніст Майдану возить музику на фронт

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

Повʼязані теми:

Наступна публікація