Кумедні гопники, наркомани та "брудні" міліціонери дозволять українському кіно відродитися – режисер

Глядачу потрібно показувати реалістичні та смішні картини, щоб нагадати – хороше українське кіно справді існує.

У Києві показали збірку українського брутального, але веселого короткометражного кіно. Вечір фільмів Smile)Ukrainian, який пройшов 12 листопада, здивував глядачів не лише засиллям "брутала", гопників, наркоманів та "історій про життя", але й тим фактом, що молоді українські режисери вміють робити якісне кіно.

Вони висміюють реальність і "стібуться" з гопників-алкоголіків та міліціонерів, які не лише продають наркотики, але й самі ж ловлять тих, кому продали. А роблять це для того, щоб нагадати – українське кіно може привертати увагу. Воно може бути якісним, веселим та цікавим, незважаючи на тему.

"В Україні вже 20 років не було кінематографу. Тепер людям потрібно нагадати, що український фільм існує, що він може бути якісним. Щоб це зробити, в глядача потрібно викликати сильні почуття. Найкраще – це радість, сміх", - розповів у коментарі ТСН.ua Олександр Онуфрієв, режисер найбрутальнішої стрічки вечора "Реаліті" та один з організаторів заходу.

Онуфрієв запевняє, що не лише грубі жарти можуть привертати увагу. Наприклад, "Іван сила" - добре та веселе кіно. І воно сподобалося глядачу. Але, щоб привернути масову аудиторію, потрібно рубати з плеча.

І справді, аудиторію фільми привернули. В залі кінотеатру не було де яблуку впасти – довелося організовувати стоячі місця.

"Реалістичне та брутальне, але разом з тим смішне українське кіно про наболіле дозволяє викликати сильні емоції. Дозволяє нагадати, що наше кіно може бути цікавим, якісним, що воно може захоплювати", - переконаний організатор.

Нагадаємо, що за премію "Оскар" від України побореться стрічка про легендарного режисера. Для творців фільм "Параджанов" став кінодебютом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація