Крижаний подих зими: травми на льоду, затори через сніг і поради лікарів

Крижаний подих зими: травми на льоду, затори через сніг і поради лікарів

Фото: УНІАН

Українцям радять налаштуватися на зиму.

В Україну повертаються завірюхи та морози. Вже у середу стовпчики термометрів у північних регіонах опустяться до позначки -11 С, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Києві почастішали випадки звернень людей у травмпункти через падіння на слизьких тротуарах. Лікарі кажуть, що найбільше страждають пенсіонери, які ще не звикли до снігопадів та ожеледиці. "Рухать правою рукою не можу абсолютно. Іду в аптеку, там була дорога прочищена, але біля брівки – сніг. Я не помітила, і коли йшла – я за ту брівку зачепилася і впала", - розповіла одна з постраждалих на вулиці Ніна Гончаренко.

Черги в травмпунктах та затори: Київ оговтується від раптового снігопаду

Черги в травмпунктах та затори: Київ оговтується від раптового снігопаду

Перевіряв на витривалість раптовий снігопад і столичних водіїв. Вранці затори досягали 9 балів. Більшість утворилися внаслідок понад 20 ДТП. Одну з аварій спричинив Володимир – не дотримався дистанції та в'їхав в авто попереду. "Наче і не швидко всі їхали. Збіг обставин. Тягнучки, всі їдуть близько", - пояснює він. Опівдні сніг почав вщухати, одразу ж поменшало заторів. На прибирання вулиць виїхали 250 машин комунальників. Аби дати їм працювати, у місто заборонили в'їзд вантажівок.

Синоптики кажуть, що морози і помірний сніг чекають Україну найближчі кілька днів. Далі на кілька градусів потеплішає. Лікарі радять українцям у таку погоду добре вдягатися, дивитися під ноги, і не пити багато алкоголю.

Кореспондент ТСН Тетяна Боковня

Повʼязані теми:

Наступна публікація