Кримськотатарський телеканал АТR відновив мовлення із Києва

Кримськотатарський телеканал АТR відновив мовлення із Києва

АТR відновив мовлення / Фото: Новости Крыма

Глава Меджлісу закликав допомагати із розвитком телеканалу.

Після двох із половиною місяців мовчання кримськотатарський телеканал АТR відновив мовлення із Києва.

Про це на прес-конференції повідомив глава Меджлісу, народний депутат Рефат Чубаров.

"Для нас це дуже важлива подія. Коли ми повернулися на нашу землю після тривалого вигнання і побачили, в якому стані мова, культура, релігія, то постало питання, що робити? Саме тоді й виникла ідея створення кримськотатарського телеканалу", - коментує Чубаров.

За його словами, телеканал АТR  - це не лише засіб для комунікації, він має культурно-духовне значення для кримських татар. "АТR став не тільки духовним, мовним рупором кримських татар, він став віртуальним центром, навколо якого всі ми збиралися", - додав глава Меджлісу.

Телеканал відновив своє мовлення через супутник з Києва. Це сталося на Рамадан, що за словами Чубарова, має символічне значення. Поза тим, своє мовлення відновив і дитячий телеканал "Ляле".

Чубаров закликав допомагати із розвитком телеканалу.

"Ми закликаємо міжнародні інститути, уряди інших країн допомогти нам розвивати АТR для того, щоб зберігати культурну, мовну, релігійну ідентичність кримських татар у тих умовах, в які вони потрапили - в умовах повністю ізольованого Криму", - наголосив Чубаров, запевнивши, що це допоможе не тільки кримським татарам, але багатьом мешканцям  Криму зберігати свою гідність, самоповагу і дасть надію, яка зараз потрібна всім.

Нагадаємо, що прокуратура відкрила справу через закриття окупантами кримськотатарського каналу АТR.

Повʼязані теми:

Наступна публікація