Комендант Українського дому спростував повідомлення про вибухівку

Комендант Українського дому спростував повідомлення про вибухівку

В інциденті в Будинку профспілок одночасно розбираються міліція та самооборона Майдану

Ситуацію ж у Будинку профспілок розслідуватимуть самі майданівці.

Другої вибухівки на Євромайдані не було. Комендант Українського дому, де виявили підозрілу коробку, повідомив – це був муляж, схожий на петарду, йдеться в сюжеті нічного випуску ТСН.

Тим часом активісти досліджують місце вибуху в Будинку профспілок. За словами самооборони, на 5-му поверсі, де розташований офіс "Правого сектора", пролунав вибух.

Це сталося, коли один з волонтерів відкрив пакунок з написом "Ліки".

Одному хлопцеві ампутували ліву руку, на правій видалили кілька пальців, у юнака травмовані очі, але він бачитиме, запевняють лікарі.

Ще один постраждалий отримав опіки очей.

Активісти на місце вибуху слідчих МВС не допустили і пообіцяли провести розслідування власними силами.

У міліції за фактом вибуху відкрили кримінальне провадження, але нарікають на відсутність достовірної інформації. Мовляв, про все знають лише від постраждалих і революціонерів з Будинку профспілок.

"Ми не можемо зараз говорити й стверджувати, де і за яких обставин були отримані ці тілесні ушкодження і що відбулося в Будинку профспілок, що там виготовляється, що там зберігається. Ми реально готові заходити разом із представниками ЗМІ та показувати людям, що там реально відбувається. Нам немає чого приховувати, а якщо їм є, що приховувати, то це, звісно ж, викликає чимало запитань, на які поки що немає відповідей", - прокоментував ситуацію начальник ГУМВС України в Київській області Валерій Мазан.

Раніше повідомлялося, що в Українському домі знайшли ще один пакунок з вибухівкою.

Комендант Українського дому повідомив, що другої вибухівки не було

Комендант Українського дому повідомив, що другої вибухівки не було

Повʼязані теми:

Наступна публікація