Колеги "ягуарівця" переконують, що із нього хочуть зробити цапа-відбувайла у справі козака Гаврилюка

Колеги "ягуарівця" переконують, що із нього хочуть зробити цапа-відбувайла у справі козака Гаврилюка

Через тортури затримали тільки одного силовика

Самооборонівець простив чоловіка.

Розслідування побиття та знущань над Михайлом Гаврилюком навмисно зводять нанівець. Про це заявляють родичі та колеги єдиного затриманого підозрюваного в цій справі - силовика Леоніда Ломоноса. Його провину вони не заперечують. Однак, попри наявне відео, у якому фігурують і інші спецпризначенці, - все йде до того, що провину за тортури повісять лише на Ломоноса. Потерпілий козак Гаврилюк його головним винуватцем не називає, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Спецпризначенці влаштували пікет під Генпрокуратурою, аби їхній колега не став цапом-відбувайлом. На сенсаційно відео із оголеним козаком Михайлом Гаврилюком їхній колега в масці зі спецпідрозділу "Ягуар" Леонід Ломоносов. На відео саме він намагається дати козаку льодоколом, як потім зʼясувалось, щоб сфотографуватися. Аби не сіпався - тримає за шию і дає потиличника, а ведучи вже до автозаку - ще й копняка.

Ломонос був узятий судом під варту два тижні тому. Він узагалі єдиний, хто був узятий під варту в цій справі. Хоча на відео чітко видно і інших фігурантів, а за розповідями самого потерпілого - їх із десяток. Перевищення службових обовʼязків колеги Ломоноса не заперечують. Однак з огляду на результат розслідування, певні, що з нього хочуть зробити цапа-відбувайла. До того ж, під час масових протистоянь вони охороняли урядовий квартал і все бачили, проте не кажуть, чому не протидіяли правопорушенню.

У Генпрокуратурі запевняють, що єдиним покараним у цій справі Ломонос не буде. Мовляв, цапом-відбувайлом він не стане. Кажуть, що є певна кількість фігурантів справи, але їх прізвища скажуть на суді.

Сам потерпілий самооборонівець знає про першого затриманого і вже написав заяву до Генпрокуратури з проханням не тримати його під вартою. Каже, що пробачив по-людськи. У Генпрокуратурі заяву бачили, однак вирішуватиме долю Ломоноса вже суд. Колеги та рідні обіцяють не чинити тиску на процес. Проте у разі єдиного покараного в цій справі обіцяють безстрокові пікети.

Нагадаємо, що раніше на захист "ягуарівців", яких в Інтернеті охрестили катами козака, стали односельці

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк.

Рідні силовика стверджують, що справу знущань над Гаврилюком навмисно зводять нанівець

Рідні силовика стверджують, що справу знущань над Гаврилюком навмисно зводять нанівець

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація