КМДА розширить пільги для власників "Картки киянина" Пресреліз

КМДА розширить пільги для власників "Картки киянина"

"Картка киянина" стане проїзним / Фото: thehobbit.com

У 2014 році "Картка киянина" стане універсальним проїзним.

Столична влада має намір розширювати соціальний функціонал "Картки киянина". Вже наступного року картка стане універсальним проїзним документом на всі види комунального транспорту в столиці.

У планах влади – укладання договорів про знижки при передплаті періодики, розширення мережі торговельних центрів, що надають знижку на товари власникам картки, тощо.

Про це розповів журналістам голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов у вівторок, 16 липня, під час відвідування управління праці та соцзахисту Дніпровської райадміністрації та Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району Києва.

"Вже сьогодні власники "Картки киянина" отримують знижки до 30% на більш ніж сто найменувань найбільш затребуваних лікарських препаратів в мережі аптек "Фармація". Це одна з перших соціальних послуг, яку ми реалізували в рамках проекту "Картка киянина" – її місто надає вже рік. А не так давно на прохання киян ми розширили цей напрямок. І тепер в соціальних аптеках столиці, які є в кожному районі, власники картки мають можливість придбати всі ліки з асортименту, включаючи рецептурні, зі знижкою до сорока відсотків", – розповів Олександр Попов, додавши, що зараз місто залучає до участі в проекті комерційні аптеки.

Очільник міста зазначив, що проходить апробацію механізм використання картки для отримання соціальних знижок у мережах супермаркетів, з якими місто уклало договір. "Це абсолютно новий напрямок. Але впевнений, що така форма соціального захисту буде популярною у киян", – сказав голова Київміськдержадміністрації.

За словами Олександра Попова, місто вже працює над розширенням мережі супермаркетів, в яких власники картки отримуватимуть соціальну знижку. Крім того, є плани підписати домовленості з видавцями – щоб власники "Картки киянина" отримали можливість передплачувати періодику зі знижкою. Також на "Картку киянина" буде перераховуватися матеріальна допомога, яку місто надає малозабезпеченим жителям столиці. Крім того, в перспективах – надання знижок власникам картки в київських музеях і навіть зоопарку.

Нагадаємо, як підкреслював голова Київміськдержадміністрації Олександр Попов, "Картка киянина" увібрала в себе нові стандарти соціального захисту, викладені в соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича і його програмі "Україна для людей". Зокрема, йдеться про знижки на лікарські препарати, соціальний захист пенсіонерів, інвалідів (у тому числі дітей-інвалідів), багатодітних сімей тощо.

"Я переконаний, що сьогодні ми працюємо над впровадженням найбільш передового і найбільш ефективного механізму соціального захисту громадян. І за зручністю використання, і за насиченістю соціальними пільгами соціальній "Картці киянина" немає рівних", – вважає очільник Києва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація