Кличко пообіцяв з киянами влаштувати незаконним забудовникам новий майдан

Кличко пообіцяв з киянами влаштувати незаконним забудовникам новий майдан

Кличко з киянами захищає місто від забудовників / Фото: Reuters

Кличка з киянами захистив від забудовників стадіон "Старт".

Лідер партії УДАР Віталій Кличко гарантував особистий захист київського стадіону "Старт" та іншим спортивним спорудам і зеленим зонам Києва, яким загрожують забудовники.

"Наше ключове завдання - не допустити, щоб ще одна зелена зона зникла з обличчя Києва і щоб замість стадіону вирили котлован і побудували висотку", - сказав Віталій Кличко в суботу, 12 квітня, під час акції киян на захист стадіону від забудови.

"Проблема навколо стадіону "Старт" назріла давно. Прилеглі території були незаконно передані в довгострокову оренду. Ми отримуємо багато листів від місцевих жителів, які скаржаться, що приватних осіб, які хочуть знищити паркову зону і місце для занять спортом, і збудувати стадіон. Я на цьому стадіоні тренувався, бігав. Я знаю це місце дуже добре, знаю стадіон, його історію, проблематику. Моя позиція була і залишається незмінною - паркові та зелені зони, стадіони необхідно зберегти, інакше Київ втратить своє обличчя", - цитує Віталія Кличка прес-служба УДАРу.

Він зазначив, що перебування при владі команди Черновецького призвело до знищення багатьох зелених зон і спортмайданчиків у столиці, на місці яких виросли хмарочоси.

"На цьому місці не буде ніяких забудов. Стадіон залишається. Зелена паркова зона залишається. Я особисто не дам його знищити. Якщо, не дай Бог, почнеться якесь будівництво, я переконаний, що жителі району влаштують забудовнику місцевий Майдан, і йому не минути лиха. Київ має бути комфортним для життя містом. Зміни у країні почнуться з Києва. Я вам це обіцяю!" - зазначив лідер Удару.

Кличко зазначив, що територія стадіону має належати громаді, а не приватним структурам, і наголосив на важливості відновлення і розвитку інфраструктури у столиці, зокрема спортивної. "Потрібно дати можливість дітям займатися спортом. Подивіться, скільки дітей на стадіоні! Займаючись спортом, вони ростуть здоровими, сильними і гармонійно розвинутими. Спорт - це альтернатива всьому тому, що сьогодні пропонує дітям вулиця. До речі, хлопці запропонували мені бути почесним президентом їхнього футбольного клубу, я сказав, що можу погодитися лише в тому разі, якщо ми зробимо тут і боксерський клуб", - пожартував Віталій Кличко.

Разом з місцевими жителями лідер партії УДАР взяв участь у благоустрої й озелененні прилеглої до стадіону паркової зони.

Наступна публікація