Кличко доручив перевірити "Київенерго" щодо ціноутворення тарифів

Кличко доручив перевірити "Київенерго" щодо ціноутворення тарифів

Кличко доручив перевірити "Київенерго" щодо ціноутворення тарифів / Фото: kiev.klichko.org

Мер підкреслив, що столична влада не впливає на формування тарифів на тепло- і водопостачання. 

Мер Києва Віталій Кличко доручив директору Департаменту економіки та інвестицій КМДА Миколі Поворознику провести тендер для обрання незалежного міжнародного аудитора, який перевірить діяльність ПАТ "Київенерго", зокрема, ціноутворення тарифів на теплопостачання і постачання гарячої води. Про це повідомили в прес-службі мера.

"З введенням нових тарифів на централізоване теплопостачання, водопостачання та водовідведення до КМДА надходить велика кількість скарг. На думку багатьох киян, вартість послуг на тепло і гарячу воду є значно завищеною та економічно не обґрунтованою", - відзначив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що столична влада не впливає на формування тарифів на тепло- і водопостачання. Їх встановлює НКРЄ за подачею заявки виконавця послуг, тобто "Київенерго". Водночас, наголосив Кличко, він відстоював і відстоюватиме інтереси столичних мешканців, зокрема, у відносинах з постачальниками комунальних послуг. 

 "З метою захисту інтересів киян я ухвалив рішення провести незалежний аудит, щоби ні у кого не виникало питань щодо економічної обґрунтованості тарифів. І дав доручення директору Департаменту економіки та інвестицій провести тендер для обрання аудитора, який перевірить ціноутворення тарифу на теплопостачання і постачання гарячої води "Київенерго". Це повинен бути незалежний аудит, проведений авторитетними міжнародними компаніями.  Якщо ціна виявиться завищеною, ми будемо тиснути, щоб тарифи були знижені до економічно обґрунтованих", - зазначив Віталій Кличко. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація