Кличко анонсував реконструкцію Контрактової площі та створення пішохідної зони на Подолі

Вже до Євробачення заплановано звільнити від МАФів територію скверу №3 на Контрактовій і облаштування публічного простору. 

Столична влада планує здійснити реконструкцію Контрактової площі та вулиці Сагайдачного з облаштуванням пішохідної зони.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виїзної наради на Подолі, повідомляє його прес-служба.

За словами Кличка, вже до Євробачення буде звільнено від МАФів територію скверу №3 на Контрактовій і облаштовано публічний простір.

"У нас є план реконструкції площі. Вже у найближчі тижні ми перенесемо МАФи, зробимо благоустрій території, облаштуємо сквери, запустимо фонтан. До Євробачення ми плануємо відкрити Поштову площу, яка вже стала улюбленим місцем відпочинку киян. Наступні кроки –  поступово зробити велику частину історичного Подолу пішохідною зоною", - зазначив мер столиці.

Зазначається, що роботи з реконструкції Контрактової площі відбуватимуться у кілька етапів. Спершу відбудеться запуск тимчасової схеми організації дорожнього руху. Згодом - реконструкція вул. Покровської, вул. Андріївської та вул. Сагайдачного (на відрізку від вул. Андріївської до Боричевого узвозу). Наступним кроком буде - реконструкція Контрактової площі та вул. Сагайдачного (Контрактова площа стане суцільною пішохідною зоною). Останнім пунктом буде створення транспортно-пересадкового вузла громадського транспорту на Контрактовій площі, з реконструкцією підземного пішохідного переходу, облаштуванням трамвайних та автобусних посадкових платформ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві з'являться чотири нові веломаршрути вже цього року. Про це заявляв заступник мера Києва Ілля Сагайдак. Він проінформував, що в столиці була розроблена концепція розвитку велосипедної інфраструктури і виділений план на 2017 рік. За словами Сагайдака, наразі можна швидко облаштувати велосипедну навігацію парку Дружби Народів та якісно облаштувати маршрут на Трухановому острові, де, на його думку, слід повністю обмежити рух автотранспорту.

Пошук винних: Кличко звільнив голову "Київавтодору" через обвалення Шулявського моста

Пошук винних: Кличко звільнив голову "Київавтодору" через обвалення Шулявського моста

Повʼязані теми:

Наступна публікація