Київській владі радять слухати неприємну правду від народу

Київській владі радять слухати неприємну правду від народу

Співпраця з громадськістю дозволяє київській владі приймати правильні рішення, вважають експерти.  

Співпрацю з громадськими організаціями допомагає столичному керівництву приймати правильні рішення, що в підсумку позитивно позначається на розвитку Києва.

Так прокоментувала підписання угоди про партнерство між Київською міською держадміністрацією, Громадською Радою при КМДА та Громадянським форумом Києва експерт з політичних питань Олена Дяченко.

"Якщо говорити абстрактно, то пам'ятаєте історію з падишахом, який для того, щоб дізнатися думку народу, переодягався і гуляв по місту? Сотні років пройшли з того часу, але суть взаємовідносин всередині управлінського апарату мало змінилася. Бюрократія як і раніше прагне виставити результати своєї роботи в кращому світлі. Показати їх краще, ніж вони є насправді. І щоб приймати правильні управлінські рішення в інтересах народу, а не бюрократичного апарату, керівнику необхідно мати інформацію безпосередньо від громадськості", - сказала Дяченко.

"Попов хоче мати джерела інформації поза бюрократією. У тому числі від громадських організацій, які зацікавлені в тому, щоб рішення приймалися з урахуванням думки киян. Громадськість, на відміну від бюрократії, часто доносить досить неприємну правду, яку не кожен керівник готовий вислухати. Але без цього оптимальні рішення приймати надзвичайно важко", - зазначила експерт.

Дяченко нагадала, що саме співпраця Попова з громадськістю Київ зобов'язаний збереженою від забудови Пейзажної алеї, поверненого у комунальну власність магазину "Сяйво" і т.д.

Нагадаємо, що 27 травня між Київською міською державною адміністрацією, Громадянським форумом Києва та Громадською радою при КМДА підписано договір про партнерство. Від міської влади угоду підписав голова КМДА Олександр Попов, Громадянський форум Києва представляв його керівник Леонід Кравчук, а від Громадської ради підпис поставила Марина Бурмака.

"Ми зацікавлені, щоб саме громадськість стала активним партнером міської влади для встановлення дієвої комунікації та ефективної взаємодії із суспільством. Сьогодні ми перебуваємо у пошуку оптимальної системи організації роботи міської влади, яка повинна стати більш ефективною і відкритою для громадян. Одним з основних принципів, які лежать в основі державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, є взаємна відповідальність влади і громадян за вирішення широкого спектру завдань суспільного і державного розвитку", - зазначив Олександр Попов.

Наступна публікація