Київський ТРЦ вже знайшов заміну багатостраждальній акулі Біг Джон

Київський ТРЦ вже знайшов заміну багатостраждальній акулі Біг Джон

З акулою приїхало 17 різних риб / Фото: Вести

У величезному акваріумі скоро має з'явитися акула-лопата.

Вже через місяць у київському ТРЦ відвідувачам покажуть нову унікальну рибу - акулу-лопату. Її привезли на зміну акулі по кличці Біг Джон, пишуть Вести.

Читайте: Німці дали українській акулі Біг Джон нове ім'я через асоціації з порнофільмом

Біг Джон був чи не найбільшою акулою в Україні - довжиною більше 2,5 метрів. Але він постійно хворів, а на носі у нього не заживала рана. Під тиском громадськості Джона віддали в німецький океанаріум, де він згодом і помер.

"Це єдина акула-лопата у всьому СНД. Зараз вона досягає в довжину 75 см, тому що ще дуже юна. Їй всього півроку. Але до року вона має зрости до 180 см", - показав нового малюка Олексій Цикав.

Зараз незвичайна рибина з плескатою головою перебуває на карантині, тобто адаптується після переїзду в закритому для відвідувачів приміщенні торгового центру. Тут у величезному басейні вона жваво носиться по колу.

"Годувати ми тебе сьогодні не будемо, - звертається Олексій до акулі. - Тільки вчора їла, а режимом харчування передбачено одне годування в два дні".

До речі, ім'я малюку ще не придумали. Кажуть, що під час переїзду в Київ акула була настільки маленькою, що просто неможливо було визначити стать. Тепер же зрозуміти самець це чи самочка можна, але спеціально турбувати акулу не хочуть.

"Ось через кілька тижнів будемо її в публічний акваріум пересаджувати, тоді й дізнаємося. Після цього і над ім'ям будемо думати", - каже Олексій.

Скільки коштувала рідкісна акули в ТРЦ не говорять, але зізнаються, що привезли її в обмін на Біг Джона з того ж розплідника "Де Йонг" в Голландії.

"З нею також приїхало 17 різних риб, наприклад, три ската, риба-буркотун, "писаний єдиноріг". А влітку ми плануємо поповнити колекцію унікальними представниками. Якими, поки секрет", - кажуть в ТРЦ.

Нагадаємо, що в кишківнику акули Біг Джона знайшли гачок, який повільно його вбивав.

Повʼязані теми:

Наступна публікація