Київський студент створив кримінальну онлайн-карту столиці

Київський студент створив кримінальну онлайн-карту столиці

Студент на карті Києва зупинятися не збирається / Фото: zloch.in.ua

У міліції вважають ідеї автора карти цікавими.

У Києві студент створив кримінальну карту міста, на якій можна оцінити злочинність на будь-якій вулиці.

"Онлайн-карта відображає точні адреси всіх злочинів, скоєних за останні місяці в столиці. Таким чином, ми можемо говорити про те, які райони Києва отримали статус кримінальних незаслужено", - каже речник столичної міліції Ольга Білик.

Як пишуть Вести, посилаючись на слова 22-річного автора проекту zloch.in.ua Романа Мельника, Троєщина після візуалізації на карті виявилася спокійнішою, ніж Печерськ і Дарниця. Епіцентрами громадського неспокою є всі станції метро і територія навколо них.

"Автор взяв за основу загальну кількість злочинів, а ми зазвичай розглядаємо їхню тяжкість. Наприклад, на Троєщині завжди більше квартирних крадіжок, а на Печерську - кишенькових", - каже Ольга Білик.

Студент на карті Києва зупинятися не збирається, слідом за нею він хоче створити ще й карти злочинності інших великих міст України.

"Але якщо для створення "гарячої" карти Києва мені довелося давати офіційні запити в ГУ МВС Києва і чекати відповіді, то зараз я хотів би запропонувати міліції співпрацю", - каже Роман.

У міліції вважають ідеї автора карти цікавими.

Раніше повідомлялося, що кримінальним лідером Києва в минулому році став Шевченківський район.

Повʼязані теми:

Наступна публікація