Київський художник заради експерименту вже 13 років живе без електрики

Київський художник заради експерименту вже 13 років живе без електрики

Голейко сподобалось жити без "класичної" електрики / Фото: 2+2

Чоловіку так сподобалось, що від лампочок і розеток відмовився назавжди.

Київський художник Валерій Голейко зовсім відмовився від побутової електроенергії, що потрапляє до помешкань по дротах, йдеться у сюжеті "Новин 2+2".

У його квартирі взагалі не має жодної лампочки. Каже, відмовився від електрики ще 13 років тому, аби довести всім - людина може прожити без небезпечних атомних станцій і ніяких незручностей при цьому не відчувати. 

Для цього художник встановив на балконі сонячні батареї. Їх енергії вистачає на підзарядку ноутбука та мобільних телефонів.

"Загалом практично все є", - запевняє Голейко.

Працівники ЖЕКу спочатку думали, що чоловік відмотує показання лічильника. Та після кількох перевірок зрозуміли - він і справді їхньої електрики не потребує.

Свої картини Голейко пише як правило при денному світлі. Коли сутеніє - палить свічки.  Інформацію отримує із зарядженого сонцем ноутбука. А от телевізор не дивиться принципово - щоб не отримувати  негативу. Тому екран вирішив розмалювати фарбами.

Художник зізнається, що повністю відмовитися від побутової електроенергії хотів лише на місяць, у вигляді експерименту. Потім вирішив спробувати прожити без неї рік. Тепер із повною впевненістю заявляє - до розеток та лампочок не доторкнеться вже ніколи.

Кореспондент "Новин 2+2" Віталій Афанасієнко

Художник 13 років живе без "класичної" електроенергії

Художник 13 років живе без "класичної" електроенергії

Повʼязані теми:

Наступна публікація