Київським дитячим будинкам подарували Біблії для дітей

Київським дитячим будинкам подарували Біблії для дітей

Київським дитячим будинкам подарували Біблії / Фото: lanadelrey.com

31 липня в Києві стартувала акція "Дитячі Біблії - дитячим будинкам Києва", присвячена 1025-річчю Хрещення України-Русі. 

Протягом тижня члени Європейської партії України розвозитимуть книги по всім дитячим будинкам, школам-інтернатам та притулкам столиці.

Всього в списку більше двох десятків закладів, тому партійці організувалися в кілька груп, щоб об'їхати всі будинки за 2-3 дні.

Ідея подарувати дітям красиві ілюстровані Біблії народилася як відповідь на засилля офіціозу у святкуванні Хрещення. Адже в суботу 27 липня можна було побачити, як чиновники за рахунок бюджету провели для себе фактично "корпоратив", на який був закритий вхід звичайним громадянам, зазначає прес-служба ЄПУ.

 "Ми бачили, з якою помпою влада відсвяткувала цю дату. Хоча за гроші, які були виділені на святкування (30 млн. гривень від КМДА) можна було зробити багато необхідних і дійсно християнських справ - облаштувати лікарні, школи, дитячі садки, бібліотеки ... Думаю, якби Христос опинився в суботу на Володимирській гірці - то дуже б здивувався, що там відбувається під Його ім'ям", - зазначив голова партії, народний депутат України від фракції "Батьківщина" Микола Катеринчук.

Вчора Катеринчук відвідав школу-інтернат № 2 та дитячий будинок сімейного типу Сергія та Наталії Гедз. Особливо теплою стала зустріч у сімейному будинку - гостей запросили на чай і домашні млинці.

"Дитячі будинки, особливо - будинки сімейного типу необхідно підтримувати на міському та державному рівнях. Не батьки повинні ходити по чиновниках і випрошувати допомогу, а чиновники повинні приходити до них зі своїми пропозиціями. Адже завдяки людям, які організовують такі будинки сімейного типу, які роблять це за покликом серця, найбільше сприяють тому, щоб діти-сироти та діти із спеціальними потребами виростали в любові та увазі, не відчуваючи своєї "окремості", - зазначив Катеринчук.

Кожний заклад отримає в свою бібліотеку від 10 до 40 ілюстрованих Біблій - залежно від кількості дітей, які там виховуються.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація