Київські школярі наражаються на грип у ролердромі та на критих ковзанках

Київські школярі наражаються на грип у ролердромі та на критих ковзанках

Школярі замість навчань вирушили на розваги

Діти йдуть у наповнені людьми приміщення, хоча саме від цього їх і покликаний захистити карантин.

Оголошений карантин у столичних школах не рятує дітей від загрози заразитися грипом. Учні, замість сидіти вдома, перемістилися до розважальних центрів, де ризик підчепити хворобу навіть вищий, аніж у навчальному закладі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Школи закриті мінімум до четверга. Чи подовжать карантин – вирішуватимуть у середу, 20 січня.

В уявленні чиновників, діти повинні навчатися вдома, гуляти надворі та не ходити туди, де в теплих, сухих і велелюдних приміщеннях передаються інфекції.

"У цей час не треба брати з собою дітей до крамниць. Туди, де велика кількість людей, тому що в цих умовах швидко передається хвороба", - каже лікар Олександр Гриневич.

Найкращі місця проведення дозвілля, щоб не захворіти на грипп – це парк, вулиця та дитячий майданчик. Медики кажуть: що більше перебувати на свіжому повітрі, то краще. Заразитися вірусом на морозі неможливо. Але саме місця для дитячих прогулянок у Києві переважно порожні.

Натомість у роздягальні столичного ролердрому та на критих ковзанках – не проштовхнутися. Старшокласники з ідеї сидіти вдома відверто сміються.

Після новорічних свят в Україні загострилась ситуація із захворюванням на грип. За офіційними даними, жертвами вже стали щонайменше 51 особа. Найбільша кількість летальних випадків спостерігається у Донецькій області. Так, у Краматорську 18 людей уже померли, ще понад 200 проходять лікування.

Ситуація особливо загострилась наприкінці минулого тижня, коли місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садочки. Йдеться про Київ, Київську область, Одесу, Ізмаїл, Кіровоград, Рівне, Херсон та інші.

Своєю чергою, міністерські чиновники запевняють, що ситуація щодо захворювання на грип в Україні є прогнозованою і ретельно досліджується. Зокрема, показники захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції наразі не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні. "У групі ризику (діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, у кого є хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання) наразі налічують 9 мільйонів осіб, з них провакциновано від грипу лише 120 тисяч. На жаль, такий низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби", - зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням. У цій ситуації надприбутки отримують аптеки, в яких українці скуповують всі лікувальні засоби.  

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Під час карантину столичні діти збираються у розважальних центрах

Під час карантину столичні діти збираються у розважальних центрах

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація