У Києві рятували людей під час псевдопожежі у метро

У Києві рятували людей під час псевдопожежі у метро

"Пожежу" гасили 70 рятувальників

У Києві щомісяця проводяться такі навчання практично на кожній станції метрополітену  

Минулої ночі рятувальники відпрацьовували схему порятунку потерпілих на випадок, якщо у центрі столиці, на станції "Арсенальна", щось станеться, — йдеться в сюжеті "ТСН.19:30".

За сім хвилин рятувальники були біля сусідньої станції "Хрещатик", щоб потягом дістатися до місця призначення. Дозвіл на рух потяга чекали більше двадцяти хвилин.

Для навчань журналістам і рятувальникам виділили цілий потяг. ТСН навіть додала несподіванки у план навчання. Журналістка вдала, що їй погано. Рятувальники спрацювали блискавично і відразу одягнули їй маску для дихання.

Найбільша проблема під час порятунку людей — це час очікування дозволу на рух потяга, який має перевозити постраждалих. Адже інформація іде до диспетчера, він має викликати служби, а потім треба підписати відповідні дозволи.

Знеструмлення колій — це також тривалий процес. Але без нього у разі пожежі ступати на рейки не можна через високу напругу.

До гасіння псевдопожежі залучили 70 рятувальників. Такі ж навчання проводять і на випадок теракту. Однак це видовище не для преси.

Кореспондент ТСН Наталія Гончарова

Рятувальники влаштували штучну пожежу на станції метро "Арсенальна"

Рятувальники влаштували штучну пожежу на станції метро "Арсенальна"

Повʼязані теми:

Наступна публікація