Київська влада погодилась віддати храми церковникам

Київська влада погодилась віддати храми церковникам

Лавру передадуть церковникам

В Олександра Бригинця є проект закону.

Київська міськдержадміністрація погодила проект, який передбачає повернення культових споруд релігійним громадам.

Про це повідомляє народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

КМДА підтримала проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для повернення культових споруд релігійним громадам", мотивуючи це тим, що він є "актуальним і своєчасним".

"Ніколи київська влада не насмілювалася погодити це питання, хоча спроб з боку Партії регіонів було чимало. Вочевидь, у структурі влади відбулися суттєві зміни. Я маю на руках погодження законопроекту заступником голови КМДА Коржом…", - уточнив депутат.

Бригинець пояснив, що цим законопроектом будуть забрані права місцевих влад щодо надання згоди на передачу релігійним громадам культових споруд місцевого та національного значення.

Законопроектом доповнюється ст. 17 закону "Про свободу совісті та релігійні організації", відповідно до якої тепер рішення щодо передачі культових споруд релігійним громадам прийматимуться не лише місцевими владами, але й Кабміном.

"Тепер ніхто не питатиме у місцевої громади чи хоче вона передати той чи інший релігійний об'єкт, що знаходиться на їхній території, релігійній громаді, чи ні, його долю вирішуватиме Кабмін", - пояснив він.

Нагадаємо, ЮНЕСКО залишило Софію Київську та Києво-Печерську лавру у списку всесвітньої спадщини. За це рішення проголосували 19 країн з 21.

Повʼязані теми:

Наступна публікація