"Київпастранс" залишив будівельників без зароблених грошей

"Київпастранс" залишив будівельників без зароблених грошей

Люди третій рік не можуть отримати власні гроші

Трудовий колектив готується до акцій протесту.

Третій рік триває процес стягнення коштів з КП "Київпастранс" і виконання рішень судів, прийнятих на користь ВАТ "Трест "Київміськбуд-2". Будівельники не можуть отримати законно зароблені гроші за реконструкцію лінії швидкісного трамваю в 2011 р. Збори трудового колективу "Київміськбуд-2" прийняв рішення про проведення масових акцій для захисту своїх фінансових інтересів, повідомляє Цензор.Нет.

З 2008 по 2011 рік ВАТ "Трест "Київміськбуд-2" виконував роботи з реконструкції лінії швидкісного трамвая від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги в Києві. Роботи проводилися за кошти місцевого бюджету.

У 2011 році реконструкциия була завершена, лінії швидкісного трамвая успішно здані в експлуатацію, але на сьогоднішній день КП "Київпастранс" має перед будівельниками заборгованість у 10 мільйонів гривень, яка підтверджена рішеннями суду та не заперечується самим комунальним підприємством.

Всі звернення і скарги будівельників з цього питання до органів влади результату не принесли.

У травні цього року відбулося найцікавіше, що змусило будівельників заговорити про акції протесту. Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради повідомив ВАТ "Трест "Київміськбуд-2", що програмою економічного розвитку Києва на реконструкцію швидкісного трамвая в 2014 р. виділено 10 мільйонів гривень (саме ту суму, яку повинні будівельникам). Протягом березня-квітня цього року гроші надійшли на рахунки КП "Київпастрансу", про що є відповідні документи.

Далі замість того, щоб віддати людям зароблене, КП "Київпастранс" не виконує рішення судів, зволікає і не погашає заборгованість, що змусило ВАТ "Трест"Київміськбуд-2" перейти на скорочений трудовий тиждень, що в майбутньому загрожує реальним безробіттям.

На зборах трудового колективу було піднято питання про необхідність проведення мирної акції - пікету на лінії швидкісного трамвая від вул. Старовокзальної до Кільцевої дороги Києва, оскільки без залучення уваги громадськості це питання вирішити практично не можливо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація