Київ відзначить День Незалежності 24 серпня військовим парадом і концертом. Програма святкування

Київ відзначить День Незалежності 24 серпня військовим парадом і концертом. Програма святкування

Київ відсвяткує День Незалежності військовим парадом та салютом / Фото: УНІАН

У цей день у столиці буде багато спортивних та культурних заходів.

На День Незалежності 24 серпня у Києві відбудеться ряд різноманітних святкових заходів, серед яких і молебень миру у храмах різних конфесій.

Офіційні урочистості почнуться із військового параду. А близько 11:00 на Хрещатику стартує ярмарок громадських організацій із презентацією їхньої діяльності та майстер-класами, повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

О 14:00 на Хрещатику розпочнеться спортивно-презентаційна акція "Україна єдина". Організатори ознайомлять глядачів із командами з кільцевих перегонів, ралі, позашляхових змагань, дрифту та стантрайдингу. Гості матимуть змогу оглянути різні спортивні автомобілі, а також мотоцикли й карти. На окремому майданчику волонтери та інструктори запропонують спортивно-розважальну програму для дітей.

Традиційний фестиваль "Парад вишиванок" цього дня розпочнеться о 12:00 яскравою ходою від Контрактової до Софійської площі. Днем раніше, 23 серпня, на Софійській площі відбудеться офіційне відкриття фестивалю о 16:00.

На Андріївському узвозі та на алеях парку "Володимирська гірка" проходитиме виставка-ярмарок авторської, художньої, сувенірної продукції, декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.

На оновленому Андріївському узвозі під патронатом мера Києва Віталія Кличка Асоціація арт-галерей України спільно з громадськими організаціями, майстрами та аматорами Андріївського узвозу підготували різноманітну культурно-мистецьку програму.

Власні роботи на святі представлять близько 1000 художників, майстрів з усіх регіонів України. Виставки робіт пройдуть у галереях "Триптих", "Совіарт", "Ательє Карась", "Фортуна", "36". Культурно-мистецькі заходи проходитимуть у всіх галереях, музеях, театрах вулиці.

Поблизу арки Дружби народів у Центральному парку культури та відпочинку з 10:00 до 15:00 триватиме Всеукраїнський фестиваль "TAFISA Змагання міст". У програмі: змагання стронгменів, настільний теніс, стрітбол, дитяча легка атлетика, розважальна програма для глядачів та багато іншого.

Також цього дня у затоці Собаче гирло о 16:00 стартує регата з вітрильного спорту.

О 17:00 на Співочому полі Печерського ландшафтного парку розпочнеться концерт. А завершиться святкування Дня Незалежності салютом.

Як повідомлялося раніше, у День Незалежності на київський Майдан вийдуть 2 тисячі міліціонерів. Всі столичні правоохоронці будуть задіяні в охороні безпеки міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація