Київ у тумані. Синоптик пояснила походження смердючого смогу

Уночі в столиці була нульова видимість.

Другий ранок поспіль Київ охоплений густим смогом. Міський туман виник через безвітряну погоду – продукти згорання від роботи транспорту, котелень та спалювання листя залишаються в нижній частині й окутали все місто.

Цієї ночі в столиці була взагалі нульова видимість. А швидкість вітру становила всього 1 м/с, тобто штиль.

"Тому дим від автомобілів, точніше, гази, плюс різні продукти теплової життєдіяльності міста, плюс народ почав нещадно і активно палити зимові рештки на подвір'ях та у дворах. Я живу впритул приватного сектору, і відкривши на секунду вікно, дуже жваво його закрила - бо вдихати цей дим просто неможливо. А вітер - майже штиль. Застій. Результат - міський смог, дуже неприємне явище. Не лише за запахом неприємне, а й з певними наслідками. Бо якщо в людини є проблеми з диханням чи бронхо-легеневі недуги, то можуть бути загострення", - попередила синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Удень 9 березня в Києві має посилитися вітер і смог повинен розчинитися. Український гідрометцентр прогнозує швидкість вітру 5-10 м/с, він буде південно-східний. У столиці буде сонячно й без опадів. Стовпчики термометрів показуватимуть 10-12 градусів тепла.

Київщину накрив густий туман

Київщину накрив густий туман

Повʼязані теми:

Наступна публікація