Київ поспіхом готують до приїзду Кирила, встановлюючи залізні огорожі від прочан

Київ поспіхом готують до приїзду Кирила, встановлюючи залізні огорожі від прочан

До приїзду патріарха та президентів у Київ вздовж дороги встановлюють металеві огорожі / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

На газонах у землю за день до свята встромляють квіти. 

Столицю України екстрено готують до святкування річниці Хрещення Русі та приїзду в Київ патріарха Кирила й трьох президентів: Росії, Молдови та Сербії. Як до події готуються міліція та комунальники, у сюжеті "ТСН. 19.30".

Біля колони Магдебурзького права на набережній працівниці зеленбуду поспіхом пересаджують квіти із горщиків у ґрунт, комунальники шліфують сходи, якими ходитимуть поважні гості столиці, а на Володимирській гірці ще лежать нерозстеленими рулонні газони. Утім, працівники комунальних служб запевняють: все встигнуть до вихідних.

У міліції тим часом офіційно попереджають – доступ у місця проведення урочистих заходів будуть обмежувати.

Київ гарячково готується святкувати річницю хрещення Русі

Київ гарячково готується святкувати річницю хрещення Русі

"В місцях проведення заходів, тобто там не дуже велика площа і багато бажаючих. Знаєте, що багато приїздять віруючих, і, звичайно, в таких місцях (прохід – ред.) буде обмежуватись…", - повідомив речник МВС Ігор Михалко.

Перекриють й проїзд для автомобілів у центрі міста та на Бориспільській трасі, якою в Київ прибуватимуть поважні гості. Традиційно закритим для машин буде Хрещатик. Не можна буде їздити вулицею Трьохсвятительською від Європейської до Софіївської площі, вулицями Грушевського, Мазепи та Лаврською.


А ось металеві щити на тротуарах там розставляють вже за два дні до події. З-за них і спостерігатимуть за великим православним святом прості прочани.

Як повідомлялося раніше, Володимир Путін з патріархом Кирилом прилетять до Києва на річницю Хрещення Русі 27-28 липня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація