Київ допоможе знайти інвестиції для молодих бізнесменів

Київ допоможе знайти інвестиції для молодих бізнесменів

КМДА хоче створити сприятливі умови для розвитку малого і середнього бізнесу / Фото: facebook.com/sergiy.tomilenko

КМДА хоче створити сприятливі умови для розвитку малого і середнього бізнесу.

Київська міська держадміністрація ставить перед собою завдання залучити успішні світові компанії до інвестування в київські стартап-проекти і до створення бізнес-інкубаторів.

Про це глава КМДА Олександр Попов заявив журналістам за підсумками зустрічі з Генеральним директором компанії Ericsson в Україні.

"Президент України поставив перед нами завдання створити сприятливі умови для розвитку малого та середнього бізнесу, зокрема для талановитої молоді. Оскільки з найбільшими труднощами вони стикаються саме на першому етапі реалізації бізнес-ідей, міська влада бачить свою місію в тому, щоб забезпечити їм всебічну підтримку з боку успішних бізнес-структур. Це можуть бути інвестиції в стартап-проекти, створення бізнес-інкубаторів та інші форми взаємодії", - сказав Олександр Попов.

У Києві розміщується Центр розробки рішень Ericsson, який займається унікальними розробками в області технологій наступного покоління для країн Східної Європи і Центральної Азії. Таких центрів у світі лише три. Ключовим напрямком діяльності центру є консалтинг: допомогу у підготовці та реалізації сучасних телекомунікаційних проектів (бізнес-консалтинг, розробка проектів, системна інтеграція, підтримка операційної діяльності та бізнес-процесів та ін).

Також на зустрічі з керівництвом компанії Ericsson в Україні обговорювалися питання можливої співпраці в галузі впровадження інтелектуальних систем (платіжні, транспортних та інших) і розвитку телекомунікаційної інфраструктури Києва. Зокрема, компанія презентувала свою концепцію SmartCity ("Безпечне місто") і запропонувала форми участі у побудові сучасної системи мобільного зв'язку в Київському метрополітені.

Нагадаємо, у програмі президента Віктора Януковича "Україна для людей" пріоритетна увага приділяється підтримці та захисту дрібного і середнього бізнесу, а також впровадження інноваційних технологій. У рамках реалізації програми президента розроблена і реалізується Програма економічних реформ на 2010-2014 роки, якою передбачається, зокрема, розширення й підтримка діяльності мережі бізнес-центрів, бізнес-інкубаторів, інноваційних центрів, технопарків та інших об'єктів інфраструктури підтримки підприємництва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація