Киянка з лихоманкою Денге почала йти на поправку

Киянка з лихоманкою Денге почала йти на поправку

Хвору киянку ізолювали в окремому боксі лікарні

Медики запевняють, що жінка одужує, а небезпеки для інших жителів міста немає.

До Києва дісталася лихоманка Денге. Це друга за небезпекою хвороба, поширена переважно в Азії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Основні її симптоми: біль у суглобах та гарячка. У столицю її привезла жителька столичних Позняків із відпустки на Шрі-Ланці.

Уже наступного дня після повернення в неї піднялася температура і з'явився біль у суглобах. Приватна клініка, до якої звернулася хвора, направила її до інфекційного відділення Олександрівської лікарні. Там жінку одразу поклали в ізольований бокс і запідозрили лихоманку Денге.

"На теперішній час ближче до задовільного. Три доби нормальної температури, загальна слабкість трохи турбує, апетит задовільний. Небезпеки немає", - розповіла лікар-інфекціоніст Алла Голуб.

У санепідеміологічній службі столиці запевняють, що небезпеки для киян немає. Вірус від людини до людини передається вкрай рідко.

"Це найбільш поширене інфекційне захворювання, після малярії, в країнах Африки, Азії і Південної й центральний Америки. Небезпеки дана хвороба не представляє. Переносника немає, поширення може бути лише в лікувальних закладах та в лабораторній мережі, яка здійснює контроль", - пояснив керівник Держсанепідслужби Києва Олег Рубан.

Це перший випадок Денге зафіксований у Києві. Раніше цю недугу двічі фіксували в Харкові.

Як уже повідомлялося, цього тижня у Києві жінку госпіталізували із симптомами лихоманки Денге.

До Києва дісталася лихоманка Денге

До Києва дісталася лихоманка Денге

Повʼязані теми:

Наступна публікація