Киянка втратила дитину через недбальство медиків

Киянка втратила дитину через недбальство медиків

Медики не захотіли допомогти жінці народити

Мешканка столиці втратила дитину ще до її народження

У стінах другого пологового будинку Києва за півроку всередині матері помирає вже друге маля. Четвертий місяць триває слідство, працівники пологового навіть не намагаються виправдатись, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дивіться ВІДЕО: Столичні лікарі хотіли поховати померлого малюка в якості біовідходів

Жінка прийшла у пологовий народжувати, а її відпустили додому чекати природних перейм, яких у неї ніколи не було. Це були б її треті пологи і за чіткої рекомендації фахівців треба було стимулювати народження під наглядом лікарів на 38 тижні вагітності. У пологовому будинку порадою знехтували і відмовилися викликали пологи медикаментозно.

Читайте також: На Дніпропетровщині 35-річна породілля загадково померла у лікарні разом із немовлям

За кілька днів удома жінка більше не відчувала поштовхів дитини. Коли прийшла до пологового, то дитина вже була без ознак життя. 

Читайте також: У Чернігові загадково померла жінка з ненародженою дитиною прямо у пологовому будинку

Лікарі не знайшли, як пояснити жінці ситуацію. Мовляв, вибачте, що так сталося, ми не думали, що так вийде і у вас вже є двоє дітей. 

Три експертні комісії і три одностайні рішення - запобігти втраті дитини було можна, якби жінка перебувала під наглядом лікарів.

У міліції справу жінки почали розглядати лише після її повторних скарг у прокуратуру. Там кажуть, що  слідчий вже отримав догану. А нині розпочинають судово-медичну експертизу. Та її результати під сумнів ставить навіть прокурор.

Читайте також: У Чернігові загадково померла породілля

Жінка все-таки мріє про третю дитину. Разом із чоловіком готові й усиновлювати. Та пояснити трирічному молодшому синові, що у мами ніхто не народився, не змогли.

Кореспонденти ТСН Ксенія Марченко, Артем Багров, Ігор Сірий

Киянка втратила дитину ще до її народження

Киянка втратила дитину ще до її народження

Повʼязані теми:

Наступна публікація