Киянин, у якого забудовник відсудив 14 млн грн, розповів про дивну арифметику позивача

Киянин, у якого забудовник відсудив 14 млн грн, розповів про дивну арифметику позивача

Власник форуму мешканців будинку у суді програв забудовнику 14 млн грн

Адвокат запевняє, що представники інтересів забудовника самі не знали, у чому винуватити власника форума.

Скандал зі столичним будинком на вул.Р.Окипної 18, забудовник якого вимагає 14 млн грн в одного із мешканців через створений ним форум, спалахнув ще на початку 2012 року, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Мешканці купили дорогі квартири, а в додаток ОСББ встановило їм середню щомісячну квартплату близько 3 тис. грн. Тоді місцеві й підняли бунт. Інтернет форум створили як соцмережу для своїх, щоб там обговорювати подальші дії та запрошувати на збори.

Нагадаємо, 21 травня суд Дніпровського району Києва зобов'язав власника форуму виплатити 14 млн грн на користь забудовника St Sophia Homes у якості компенсації за зниження обсягів продажів квартир.

Власник форуму Антон Панков дивується, як цей маленький сайт міг нанести стільки збитків, адже за весь його період існування, а це 9 місяців, на його сторінці побувало трохи більше 2 тис. людей.

"Збиток був оцінений таким чином: взявся період за 2011 рік - січень-квітень - продавали енну кількість квартир, потім взяли статистику продажів у 2012 році, коли вже з'явився сайт, і відняли - отримали цифру - винен - Панков Антон", - обурюється власник.

Його адвокат впевнений, що у судовому позові представники інтересів забудовника самі не знали, у чому винуватити Панкова.

"Було проведено змішування різних понять: порушення прав інтелектуальної власності, розміщення недостовірної інформації, шкода діловій репутації - все це було зведено воєдино і, на нашу думку, відбулася підміна понять. Ми звичайно подивимося, як суд це аргументує", - зауважив адвокат Олександр Примешко.

Забудовник у єдиному та дуже лаконічному коментарі заявив, що не вимагав у Панкова озвученої суми.

Водночас адвокат Іван Боднарук каже, що обидві сторони не зробили найголовнішого - не провели незалежних експертиз.

"Лінгвістична експертиза та судово-психологчіна експертиза - саме цих два стовби, на яких могла бути побудована перемога чи поразка для тої чи іншої сторони. Якщо немає таких експертиз, то під сумнівом стає взагалі все рішення суду", - впевнений юрист.

Кореспондент ТСН Євгеній Агарков

Інтернет-форум має сплатити компанії-забудовниці понад 14 млн

Інтернет-форум має сплатити компанії-забудовниці понад 14 млн

Повʼязані теми:

Наступна публікація