Киянин організував "конвертцентр", де під виглядом допомоги АТО легалізував 200 млн

Киянин організував "конвертцентр", де під виглядом допомоги АТО легалізував 200 млн

Загальний обсяг проконвертованих коштів складає майже 200 млн грн. / Фото: У Львові

Судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У Києві прокуратура Печерського району скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного киянина, який під прикриттям благодійної діяльності займався фіктивним підприємництвом та легалізацією коштів. 

Як повідомили у прес-службі ГПУ,  у 2014 році чоловік зареєстрував у Києві 11 транзитно-конвертаційних компаній, на рахунки яких підприємства реального сектора економіки перераховували грошові кошти під виглядом благодійної допомоги, у тому числі учасникам АТО.



Через рахунки, оформлені на підставних фізичних осіб у різних банківських установах, здійснювалася конвертація безготівкових коштів у готівку та їх виведення із законного обігу.

Загальний обсяг проконвертованих коштів складає майже 200 млн грн. 

Під час обшуків вилучено майже 170 тис грн, печатки 18 підприємств з ознаками фіктивності, чекові книжки, первинні бухгалтерські документи та чорнові записи.

Організатору конвертаційного центру повідомлено про підозру у вчиненні фіктивного підприємництва та легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом.

Печерським районним судом Києва підозрюваному вже обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Нагадаємо, що СБУ накрила у Краматорську "конвертцентр" з обігом в 50 млн гривень.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація