Кияни завалили Контактний центр скаргами на незаконні МАФи

Кияни завалили Контактний центр скаргами на незаконні МАФи

Киян "дістали" нелегальні МАФи

Контактний центр приймає щодня по 40 скарг киян на МАФи

Щодня до Контактного центру надходить по 30-40 звернень киян з проханням перевірити дозвільну документацію МАФів або демонтувати кіоски, що викликають незручності киян. Про це розповів журналістам директор комунальної бюджетної установи "Контактний центр міста Києва" Єгор Стефанович.

"Бувають дні, коли ми приймаємо до півсотні скарг жителів міста на МАФи. В основному скаржаться на антисанітарію, шум, продаж алкоголю, в тому числі неповнолітнім. Багато скарг на те, що МАФи в підземних переходах або біля станцій метро заважають проходу. Як правило, йдеться про кіоски, що працюють нелегально", – розповів директор Контактного центру.

За його словами, оператори фіксують також досить велику кількість повторних звернень.

"Кияни розповідають: після дзвінка до Контактного центру приїхали міські служби і кіоск демонтували. А через деякий час власник його знову поставив", – розповів Єгор Стефанович.

За словами директора "Контактного центру", за дорученням голови Київміськдержадміністрації Олександра Попова звернення мешканців Києва з приводу незаконних МАФів поставлені під особливий контроль.

"Олександр Павлович наголосив, що ситуацію з незаконними МАФами необхідно вирішити раз і назавжди. Тому скарги мешканців міста на появу таких кіосків поставлені на особливий контроль", – зазначив Єгор Стефанович.

Нагадаємо, що київська міська влада має намір навести лад у сфері МАФів.

"Починаємо дійсно жорстко наводити порядок у цій сфері, – сказав очільник Києва Олександр Попов 18 березня на розширеному засіданні Колегії КМДА. – Доручаю директорові Департаменту міського благоустрою Сергію Садовому попередити всіх власників МАФів, які працюють поза рамками закону, про те, що такі кіоски будуть в обов'язковому порядку демонтовані".

Олександр Попов розкритикував роботу підлеглих щодо наведення порядку з МАФами.

"Я не приймаю виправдань, що хтось заважає навести порядок, хтось протидіє. Діяти будемо жорстко. Якщо протидіє суд – демонтуємо МАФи і виставляємо їх перед судом. Якщо протидіють політики – виставляємо перед їхніми офісами", – сказав голова КМДА.

Повʼязані теми:

Наступна публікація