Кияни з прапорами, свічками та дзвониками вийшли на Михайлівську площу

Кияни з прапорами, свічками та дзвониками вийшли на Михайлівську площу

Михайлівський собор знову бив у дзвони, як і два роки тому

Люди створили особливу атмосферу під Михайлівським Золотоверхим собором.

Цим вечором над центром Києва знову лунав подзвін Михайлівського Золотоверхого монастиря. Це була акція нагадування про події дворічної давнини, коли церковний набат уночі скликав жителів столиці на Майдан для захисту його від силовиків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Цього разу на вежу підіймалися по черзі студенти-семінаристи. Вони дзвонили щопівгодини по 10 хвилин кожен. Молоді люди зізнавалися, що як і два роки тому – не втратили надії на кращу долю для України.

На площу під монастирем постійно підходили люди. Вони були загорнуті в національні прапори, ставили свічки пам'яті жертвам подій на Майдані, дехто мав маленькі дзвіночки.

Організатори подбали про трансляцію відеофільмів. Учасники акції пам'яті кажуть, що подзвін тепер лунає за кожним – аби ніхто не забув героїв, які поклали життя за рідну країну.

Люди відзначали, що на площі панувала особлива атмосфера. Незнайомі люди обіймалися одне з одним. Адже відчували, що, як і два роки тому, всі зміни починаються з духу – зі світлих і відкритих сердець простих людей.

Цього дня паламар Михайлівського монастиря розповів, як бив у набат два роки тому.

Кореспондент ТСН Наталія Нагорна

Михайлівський собор б'є у дзвони на згадку про події Євромайдану

Михайлівський собор б'є у дзвони на згадку про події Євромайдану

Повʼязані теми:

Наступна публікація