Кияни в передчутті повені розмітають гумові човни та чоботи

Кияни в передчутті повені розмітають гумові човни та чоботи

На Київ після снігопаду чекає повінь

12 найзаселенішим ділянкам столиці загрожує підтоплення.

Кияни посилено готуються до зустрічі високої води. Попри обіцянки влади подолати стихію і не дати столиці потонути, на базарах тепер шалений ажіотаж на гумові чоботи та надувні човни. А дехто навіть уже зібрав цінні речі та документи, і готується до евакуації. Про Київ у передчутті чергового лиха, райони, яким слід боятися найбільше, і тих, до кого велика вода вже прийшла, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Приватний сектор на Осокорках один із тих районів, який за всіма прогнозами перший піде під воду. Житлові будинки тут знаходяться за кілька метрів від берега Дніпра. Високої води тут очікують із дня на день. Однак кожен зі свого боку. Ті хто живуть ближче до затоки Дніпра, з острахом спостерігають як на ній тане лід. Ті, хто трохи далі - на купи снігу, який місцями тут заввишки з людський зріст.

Із білою навалою тут борються власними силами ще з минулої суботи. Разом із сусідами пані Ганна спочатку розчистила вулицю.

"То наймали он трактор, самі платили гроші. По 50 гривень з двора збирали. Неможливо було ні виїхати, не вийти", - скаржиться киянка.

Із не меншим завзяттям люди взялись і за подвір'я. Чи встигнуть розгребтись не знають. Із потеплінням сніг став швидшим за лопату, і тане просто на очах.

Те, що кияни в передчутті лиха, неозброєним оком можна помітити, пройшовшись столичними базарами. Хіт продажів - гумові чоботи і човни.

Столична влада вкотре заспокоює. У КМДА обіцяють, що Дніпро з берегів не вийде, а сніг приберуть по максимуму. А в мережі відразу з'являється мапа з прогнозами можливих затоплень.

А це не мало не багато. 12 найзаселеніших ділянок столиці. Оболонь, Троєщина, Поділ, Русанівка. Під приціл потрапили всі хто живе біля водойм чи на низовині.

Справдяться чи не справдяться побоювання можна буде перевірити вже найближчими вихідними. На суботу, синоптики прогнозують у столиці різке потепління.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк.

Київ потече на вихідних

Київ потече на вихідних

Повʼязані теми:

Наступна публікація