Кияни нарізали 2,5 тонни олів'є для новорічних столів на передовій АТО

Кияни нарізали 2,5 тонни олів'є для новорічних столів на передовій АТО

Волонетри сподіваються, що турбота зігріє бійців, а наступного року вони із перемогою святкуватимуть уже вдома.

Небайдужі кияни об'єдналися, щоби влаштувати свято бійцям у "найгарячіших точках" на сході країни. Для військових у столиці ріжуть 2,5 тонни салату олів'є, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ентузіасти працюють позмінно, аби процес тривав майже без перерв. Хтось готує новорічний атрибут для воїнів уперше, а хтось уже має досвід минулого року, але всі вже об'єднані гарним настроєм, жартами і спільним розумінням потреба в добрій справі. Тим, хто сам на візочках, така праця у радість, адже це і гарне товариство, і можливість прислужитися там, куди вже не можеш через інвалідність потрапити зі зброєю. Чимало з волонтерів або самі воювали в АТО, або мають родичів-військових. "Це рідкісна можливість, коли ти можеш у такий спосіб сказати дякую людям, коли ти працюєш, щось робиш, дивишся телевізор чи сидиш у кафе, тому що хтось сидить у холодному окопі", - кажуть активісти.

Тонни олів'є: небайдужі кияни об’єдналися аби влаштувати свято бійцям у зоні АТО

Тонни олів'є: небайдужі кияни об’єдналися аби влаштувати свято бійцям у зоні АТО

На передову салат вирішив особисто везти організатор спільноти "Лондонського майдану" Ігор. Він зізнається, що трохи хвилюється, та не може інакше. "Я можу щось зробити далеко від своєї країни, я можу внести якийсь маленький внесок для своєї країни, для наших хлопців і дівчат, які зараз там знаходяться. Завдяки цим хлопцям і дівчатам мільйони українців щасливо зможуть зустріти Новий рік і Різдво Христове", - каже він. Волонтери вже накришили 200 відер, а першу тонну салату відвезли на передову. Решту повезуть у п'ятницю. Крім олів'є, візьмуть також подарунки, йогурти, дитячі малюнки. Колишній воїн, а нині волонтер Юрій каже, що сам знає, як важливо на війні у свято відчути підтримку з тилу. "Зараз відбуваються історичні події. Ми не в стороні, ми можемо чимось допомогти", - переконує він.

Раніше повідомлялося, що порівняно з минулим роком продукти на салат олів'є, що є традиційною стравою на новорічно-різдвяних святкових столах українців, здешевшали на 5 грн. Торік велика порція салату на родину обходилася в 101 грн, а цього року – 96 грн.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Наступна публікація